hero image
Twitter/Scuderia AlphaTauri

Először pályán az AlphaTauri új autója (videó)

Miközben a mai nap elsősorban a Ferrari bemutatójáról szól, a mezőny másik olasz gárdája, az AlphaTauri sem tétlenkedett, hiszen ők Misanóban vitték első ízben pályára a korábban leleplezett autójukat.

Az Orlen marad a Forma-1-ben, őket választották

Az AlphaTauri megerősítette, hogy az Alfa Romeót elhagyó PKN Orlen a 2023-as szezonban őket fogja szponzorálni.

Gasly ülés nélkül maradhatott volna 2024-ben?

Az AlphaTauri csapatfőnöke úgy gondolja, hogy Pierre Gasly komoly eséllyel versenyzői ülés nélkül maradhatott volna jövőre, amennyiben a Red Bull nem engedte volna el a franciát az Alpine-hoz.

De Vries jogi vitába keveredett F1-es debütálása előtt

Nyck de Vries idén végre bemutatkozhat a Forma–1-ben, hiszen az AlphaTauri lehetőséget biztosított számára a mezőnyben, így most ő is megmutathatja, mire képes a legmagasabb kategóriában. Mindezt azonban most egy jogi ügy árnyékolja be.

Még Colton Hertával is tárgyalt az Alpine csapatfőnöke

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer újabb részleteket fedett fel arról, hogy mennyi követ meg kellett mozgatniuk Pierre Gasly leigazolásáért. Végül sikerrel jártak, és összeállt a francia duó a francia istállónál.

De Vries Verstappenről: olyan, mintha a bátyám lenne

Az AlphaTauri versenyzője, Nyck de Vries a honfitársához, Max Verstappenhez fűződő viszonyáról nyilatkozott, és elmondta, hogy a kétszeres bajnokot amolyan „bátyjának” tekinti a paddockban, annak ellenére is, hogy ő az idősebb.

Nyck de Vries szerint fizikálisan nehezebb dolga lesz, mint Verstappennek

Az AlphaTauri csapata meglehetősen fiatal pilótapárossal vág neki a 2023-as szezonnak. A japán Júki Cunoda mellett az a Nyck de Vries kap helyet, aki az elmúlt években a Formula E-ben versenyzett. A holland úgy véli, hogy fizikálisan extrán fel kell készülnie, ha állni akarja a sarat.

Toto Wolff elmondta, kit látna szívesen a Red Bull Forma-1-es csapatánál

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sportemberként küzdene meg a már a Red Bull kötelékébe tartozó korábbi Mercedes-juniorral, akit a Red Bull ülésében is szívesen látna, de már arra is gondolt, hogy visszahozza a csillagos márkához.

Korábbi csapatfőnöke Nyck de Vriesről áradozott

A McLaren Formula E főnöke, Ian James úgy gondolja, hogy Nyck de Vries minden szempontból alkalmas arra, hogy az FE után az F1-ben is sikeres legyen. A holland egykori csapatfőnöke szerint az Alpha Tauri jól jár a remekül kommunikáló és igazi csapatjátékos de Vries szerződtetésével.