Egy sokáig megdönthetetlennek hitt rekordot döntött meg 2006-ban Imolában Michael Schumacher, amit később Lewis Hamilton múlt felül.

Michael Schumacher olyan rekordokat döntött meg a pályafutása során, amikre senki nem gondolt volna. Önmagában a hét világbajnoki címe több mint beszédes, ami lehetett volna több is, főleg, ha nem vonul vissza a Ferraritól. Érdekes lett volna látni 2007-ben és 2008-ban, amikor egy nagyon erős autóval rukkolt elő az olasz csapat.

Talán, ha Schumacher tudja, milyen autót vezethetett volna, másképpen dönt. Nem kizárt, hogy 2007-ben és 2008-ban is a neve mellé kerül a cím, és akkor valahogyan másképpen alakul a későbbi élete. Bárcsak így lett volna, de reméljük, így is van arra esély, hogy egy nap nyilvánosság elé álljon, már gyógyultabb állapotban.

Addig is marad a remény, és az a fajta múltidézés, ami mindig különleges, ha róla van szó. 18 évvel ezelőtt ezekben a napokban rendezték meg az imolai hétvégét, aminek időmérő edzését is Schumacher nyerte. Ez volt az az esztendő, amikor utoljára versenyzett a Ferrarinak, és egy igazán erős autóval versenyezhetett.

Közel 0,2 másodperccel volt gyorsabb a Hondánál, Button és Barrichello sem tudott vele mit kezdeni, majd jött Massa, Alonso, R. Schumacher, Montoya, Räikkönen, Trulli és Webber. Az akkori mezőnyből már csak Alonso tagja a rajtrácsnak, aki ráadásul még mindig az egyik, ha nem a legjobb versenyző.

Schumacher számára amiatt is volt olyan különleges ez a pole, mert azzal megdöntötte Ayrton Senna rekordját, aki 65 rajtelsőséget szerzett. Lehetett volna az több is, ha 1994-ben nem szenved tragikus balesetet, épp Imolában. A sors furcsa fintora, hogy Schumacher épp ezen a helyszínen döntötte meg a rekordot. Végül összesen 68 rajtelsőséggel fejezte be az F1-es pályafutását, mely minden szempontból egyedi.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL