A 2006-os év nagyon sikeres volt Fernando Alonso számára, ugyanis megvédte a világbajnoki címét a Renault-val.

Fernando Alonso még mindig tagja a száguldó cirkusz mezőnyének, és hiába jár a 40-es éveiben, az egyik legjobb. Csak egy jobb autóra lenne szükséges ahhoz, hogy világbajnok legyen, amire 2006 óta nem volt példa. Hosszú idő telt el azóta, de Alonso nem adja fel, továbbra is küzd azért, hogy oda kerüljön.

Nagy kérdés, hogyan dönt, mert az Aston Martinnál alapember, sokat dolgoznak az új fejlesztéseken, viszont a Mercedes nagyobb csapat. Ha a németek ülést ajánlanak neki a Ferrarihoz távozó Hamilton helyén, minden borulhat, és az Aston Martin komoly bajba kerülhet, mert szinte lehetetlen Alonsót pótolni.

Fernando 2005-ben gyűjtötte be az első címét, majd 2006-ban megvédte azt. Azóta rengeteg minden történt vele, a McLarennel és a Ferrarival is bajnok lehetett volna, ám a szerencse nem állt mellé. 18 éve ezen a napon azonban nyert, mely egyúttal csak a 10. győzelme volt, az útja elején járt az F1-ben.

Ez volt az a bizonyos futam Ausztráliában, amikor R. Schumacher pályafutása utolsó dobogóját szerezte. A Toyota versenyzője 27 dobogóval köszönt el, míg Nick Heidfeld 100. alkalommal állhatott fel a rajtrácsra. A versenyen Räikkönen végzett a második helyen a McLarennel, ami a Mercedes 150. dobogóját jelentette.

A Renault motorgyártóként 108. alkalommal nyert, míg csapatként 28x. Érdekesség, hogy a Hondának csapatként mai napig erről a hétvégéről datálódik az utolsó rajtelsősége, amit Button hozott össze. Hiába végzett fölényesen, több mint 0,4 másodperccel Fisichella előtt, a verseny 56. körében megadta magát a gép.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL