hero image
dppi

1996, amikor Michael Schumacher sem tudott mit kezdeni Damon Hillel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási arc a Ferrari csapatfőnöke, elment pezsgőzni a McLarenhez Miamiban (videó

FORMA-1

Mike Tyson ellenfele megállította Leclerc-t a Ferrarinál Miamiban

FORMA-1

Testőrök rohantak a rollerező Hamilton után a Miami Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Lando Norris győzelmi pezsgőzése mindent vitt Miamiban

Motorsport.hu
2024/03/31 13:30
1996-ban ezen a napon is rendeztek nagydíjat a Forma-1-ben, amit végül Damon Hill húzott be a Williams-Renault-val.
Ajánlott Mit keres a rivális csapatfőnök a McLaren győzelmének ünneplésén? – nagyon furcsa kép készült

Az 1996-os szezon is érdekes volt, rengeteg minden történt, melyek végén Damon Hill érhetett fel a csúcsra, majd 1 esztendővel később Jacques Villeneuve, amivel olyasvalamit teljesített, melyre édesapja legendája motiválta. Gilles Villeneuve a tragikus balesete miatt ezt már nem érhette meg, de odafentről biztosan figyelte és büszke volt a fiára.

Hill olyannyira jól kezdte az évet, hogy az leső négy futamból hármat megnyert, utána viszont sorozatban két alkalommal is kiesett, ami esélyt adhatott a riválisoknak. Villeneuve és Schumacher sem tudta ezt maximálisan kihasználni, mert ők is kiestek Monacóban, addig Spanyolországban a kanadai-francia harmadik lett, míg a német nyert.

Hill 97 ponttal a neve mellett nyerte meg a bajnokságot, stílusosan győzelemmel ünnepelt Japánban, ahol Villeneuve célba sem ért, addig Schumacher másodikként tette ezt meg. Villeneuve 78 ponttal zár, Schumacher pedig 59 pontot gyűjtött, miközben ötször kiesett és egyszer kizárták.

28 évvel ezelőtt ezen a napon rendezték meg a Brazil Nagydíjat, amit Hill nyert meg, megszerezvén ezzel a 15. győzelmét a Forma-1-ben. Barrichello jubilált, az 50. nagydíján állt rajthoz, és ez volt az a futam, mely a Williams történetének 85. győzelmét hozta. Érdekesség, hogy a Saubernek is ez vol az 50. nagydíjat, nemcsak a brazil pilótának. A Renault motorgyártóként ünnepelt: 76x nyertek, és 200. alkalommal voltak ott a dobogón.

Hill a brazil versenyt végül majdnem 18 másodperces előnnyel nyerte meg Alesi előtt, aki akkor a Benettonnak vezetett. Schumacher már a Ferrariban ült a két világbajnoki címe után, megkezdvén a nagy építkezést. Häkkinen ért célba mögötte negyedikként a McLarennel, közvetlen Salo és Panis előtt. Akkoriban még csak az első hat helyezett kapott pontot az F1-ben 10-6-4-3-2-1 elosztásban.