A Forma-1 még mindig veszélyes, és ez aligha fog változni, ugyanakkor messze biztonságosabb a sport, mint valaha.

Mindig érdemes megnézni a régmúlt felvételeit, már az 50-es évektől kezdődően, ugyanis 1950-ben, nem sokkal a második világháború után indult útjára a Forma-1. Azóta egy esztendő sem maradt ki, és a Ferrari rekordernek mondhatja magát, ugyanis a kezdetek óta a rajtrácson szerepelnek, többek között emiatt is ekkora név a márka.

Az évtizedek alatt totálisan átalakult a sport, szerencsére biztonságtechnikai szempontból is. Azok a balesetek, amik egykor biztos halállal jártak, ma már szinte 100%-ban túlélhetőek, és a versenyzők karcolások nélkül szállnak ki az autókból, ami régen elképzelhetetlen volt.

Akkoriban fel sem fogták az emberek, hogy minden mennyire kezdetleges, és sajnálatos módon sorra vesztették életüket a versenyzők a pályán, köztük nézőkkel. Nem egy olyan tragédia történt, ami igencsak beárnyékolja a sport múltját, és lassan 30 éve annak, hogy Ayrton Senna sem lehet már velük egy tragikus becsapódás miatt.

Ha Senna később szenvedi el ezt a balesetet, valószínűleg még ma is élne. Ugyanakkor az is igaz, hogy a halálával még biztonságosabbá vált a sport, és folyamatosak a biztonságtechnikai fejlesztések, rengeteg forrást fordít erre az FIA. A nagy balesetek viszont elkerülhetetlenek, és ennek kapcsán készítettek egy olyan összeállítást, ami több mint beszédes. A videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL