hero image

2023-ban jöhet a Las Vegas-i Nagydíj, két nagy csavarral – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/03/30 16:05
Az elismert F1-es újságíró Joe Saward úgy tudja, hogy két szokatlan dolog is lesz a Las Vegas-i Nagydíj megrendezése kapcsán: szombat este tarthatják a futamot, valamint a versenynek nem lesz promótere.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Miután évekig nem rendeztek Forma-1-es futamot az Egyesült Államokban, a száguldó cirkusz 2012-ben tért vissza az USA-ba az austini helyszínnel, idén pedig egy új pálya, Miami is szerepel a naptárban.

Eközben egybehangzó sajtóértesülések szerint 2023-tól már a Las Vegas-i Nagydíj is a formulaautózás királykategóriájának részét fogja képezni, erről írt az elismert F1-es újságíró Joe Saward.

A történetben azonban van egy nagy csavar is: a futamot 2023. november 25-én rendezhetik, ami amerikai idő szerint szombat estére esik, ráadásul ami ráadásul fekete péntek után következik.

Saward úgy véli, szándékosan választották a szombat esti időpontot, ugyanis az Egyesült Államokban ekkor nézik legtöbben a TV-t – az időpont egyébként magyar idő szerint vasárnap hajnalnak felelhet meg.

Emellett egy másik érdekességről is ír Saward: ha minden igaz, a Las Vegas-i Nagydíjnak nem lesz promótere, helyette a Forma-1 Las Vegas vezetésével együttműködve bonyolíthatja le a hétvégét – emiatt az F1-nek nem lesz bevétele a promóterektől versenyrendezési díj megnevezés alatt, viszont a beérkező bevétel közvetlenül az F1-hez kerül.