hero image

2024-ben változhat a szezonnyitó verseny helyszíne

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2022/12/15 19:59
Úgy tűnik, 2024-ben Szaúd-Arábiában indulhat majd az F1-es idény, mivel a nagydíj szervezői kérték, hogy korábban rendezhessék meg a viadalt a ramadán ünnepe miatt.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A közel-keleti ország 2021-ben rendezett először versenyt, miután eredetileg egy tíz évre szóló megállapodást írtak alá a sorozattal. Abban az évben az utolsó előtti futam volt az övék, míg idén már közvetlenül a bahreini szezonnyitó után vendégül látták a mezőnyt.

Ez nem lesz másként 2023-ban sem, utána viszont könnyen lehet, hogy lesz némi változás a szokványos, szezon eleji versenyek sorrendjét illetően. Időközben ugyanis Ausztrália is szerződést hosszabbított a Forma–1-gyel, és ebben vannak bizonyos kikötések arra, hogy Melbourne többször is otthont adhat majd az idény első viadalának a következő években.

Az általuk kiadott közleményben a következő olvasható: „Az egyezség részeként Melbourne legalább négy alkalommal rendezhet majd F1-es szezonnyitót 2023 és 2037 között, miközben Szaúd-Arábiában tartják majd a 2024-es idény első megmérettetését a ramadán iránti tiszteletből.”

A ramadánra egyébként 2024. március 10-e és április 8-a között kerül majd sor, így elég valószínű, hogy már ez előtt megrendezik az idénynyitót az országban. Ezen információk alapján tehát úgy tűnik, hogy a Forma–1-es idény a következő nagyjából egy évtizedben váltakozó helyszíneken kerül majd megrendezésre.