hero image

2030-ra betilthatják, mégis új szélcsatornát építhet a Red Bull

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/05/04 16:06
A Red Bull csapata hamarosan belefog a saját szélcsatornájának megépítésébe, hogy ne veszítsenek időt a szélcsatornában – a hírek szerint körülbelül 2 évbe telhet a megépítés, 2030-ra pedig be is tilthatják az F1-ben a szélcsatornákat.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Bár a Forma-1 2030-tól be akarja tiltani a szélcsatornák használatát, hogy a csapatok onnantól kezdve a fenntarthatóság és a költségcsökkentés jegyében csak a CFD-szimulációkra hagyatkozhassanak.

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey szerette volna, ha már korábban meglépi ezt a száguldó cirkusz azonban ezzel nem minden istálló értett többet – vélhetően az új szélcsatornáját éppen jelenleg építő McLaren és Aston Martin is közéjük tartozhat.

Erre pedig lép is a Red Bull: ők is megépítenék a saját szélcsatornájukat Milton Keynes-ben, ugyanis a jelenleg használt szélcsatornájukat a komoly korlátozások közepette nem tudják elég hatékonyan használni.

A német Auto Motor und Sport szerint egy szélcsatorna körülbelül 50-75 millió euróba kerülhet, ami átszámolva 19-28 milliárd forintnak felel meg. A várakozások szerint a McLaren és az Aston Martin szélcsatornája 2023 tavaszára készülhet el, míg a Red Bull körülbelül 2 év alatt végezhet a munkálatokkal.