Michael Schumacher 2002-ben már 100 dobogónál járt, és nem mellesleg mindezt futamgyőzelemmel ünnepelhette.

Az, ami Michael Schumacherrel történt hosszú évekkel ezelőtt, döbbenet. Azóta is csak nagyon keveset tudni az állapotáról, de az nyilvánvalóan beszédes lehet, hogy nem szerepel a nyilvánosság előtt, viszont küzd, nem adja fel, és még mindig milliók állnak mellette. A családja minden szükséges támogatást megad a legendának ahhoz, hogy jobban legyen.

Schumacher a valaha volt egyik legnagyobb sportlegenda, aki majdnem 20 szezonon át volt tagja a Forma-1 mezőnyének, és még egy visszatérés is belefért nála a Mercedesszel. Eredetileg a Ferrarival tért volna vissza Massa súlyos hungaroringi balesete miatt 2009-ben, de a sors közbeszólt, mert Michael korábbi motorbalesete akkor ezt még nem tette lehetővé.

Schumacher végül 91 győzelemmel hagyta el a száguldó cirkuszt, miközben majdnem 70 alkalommal volt a pole-ban. Óriási számok ezek, akárcsak a hét világbajnoki címet, amiből ötöt a Ferrarinál szerzett. A legendás csapat mai napig családtagként tekint rá, és ez aligha fog változni, sokat köszönhetnek egymásnak.

Schumacher a versenyeken is gyors volt, 77x volt övé a leggyorsabb kör, addig a 155 dobogója megint egy olyan adat, ami felfoghatatlan. Más dimenziót képviselt, és nyilván egy igen komoly autó is dolgozott alatta akkoriban. Ma 22 éve, hogy Michael 100. alkalommal állhatott dobogóra, még 2002-ben.

A helyszín Brazília, Interlagos volt, ahol Schumacher öccse, Ralf is ott lehetett. A kisebbik Schumacher végül második lett a Williams-BMW-vel, míg David Coulthard a McLaren-Mercedesszel harmadikként ért célba. Schumacher az 55. győzelmét szerezte ezzel, addig Rubens Barrichello már a 150. nagydíjon állt rajthoz, míg a Ferrari 146. alkalommal nyert.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL