Ralf Schumacher 27 évvel ezelőtt dobogóra állt a Forma-1-ben, amivel a legendás testvérét követte.

Ralf Schumacher soha nem volt olyan tehetsége, mint Michael, és ez nem is volt kérdés. Ettől függetlenül kiváló versenyzőként tartották számon, és izgalmas volt látni, hogy a két Schumacher az F1-ben versenyeznek, egymás ellen.

Anno sok pletyka keringett arról, hogy akár csapattársak is lehetnének, de a Ferrarinál rendre másképpen döntöttek. Az igazi másodszámú versenyezőt Rubens Barrichellóban látták meg, aki tökéletesen alkalmas volt erre a feladatra.

Ralf 10 éven át versenyzett az F1-ben, és már az első szezonjában dobogós lett 1997-ben. Akkoriban Michael kétszeres világbajnokként versenyzett, addig az öccse csak a szárnyait bontogatta, és nem is rosszul.

Végül csak hat győzelmet szerzett, és az időmérőkön is hatszor nyert, viszont közel 30x állhatott fel a dobogóra. 27 évvel ezelőtt először adatott ez meg számára, ráadásul a Forma-1 600. nagydíján Argentínában, ahol több jubileum is született.

A győztes Villeneuve szerezte meg a Williams 100. rajtelsőségét, míg a Jordan a 100., az Arrows a 200., addig a Tyrrell a 400. nagydíját futotta. Nem mellesleg a Renault motorgyártóként 230x volt dobogós és 88. alkalommal győzött. Rajtelsőségből sem volt hiány, 125-nél járt akkoriban a francia gyártó. A versenyen a második Irvine lett a Ferrarival, őt követte R. Schumacher, míg Michael egy kört sem tudott futni a balesete miatt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL