hero image
dppi

28 éve nyert először a Forma-1-ben Villeneuve

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

FORMA-1

Verstappennek jól ment iRacingben: Bámulatos kettős előzést mutatott be (videóval)

Motorsport.hu
2024/04/28 14:10
Villeneuve már az első F1-es évében futamot nyert, és a világbajnok cím is hozzá kerülhetett volna, ha kicsivel szerencsésebb.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Bár így sem panaszkodhat, mert rögtön a mezőny legjobb autóját vezethette, amivel sokan mások is világbajnokok lehettek volna. Akár Senna is, ha nem veszíti életét 1994-ben, bár nem tűnt úgy, hogy maradni akar, állítólag a Ferrarival is tárgyalt, annyira nem érezte jól magát a legendás brit istállónál.

Már sosem tudjuk meg, mi történik, ha nincs a tragikus imolai hétvége, és marad a Williamsnél, akik 1996-ban és 1997-ben is nagyon erősek voltak. Az USA-ból érkezett kanadai-francia Villeneuve ebből sokat profitált, és már az első királykategóriás szezonjában felérhetett volna a csúcsra, amit Damon Hill, a csapattársa tett meg.

28 évvel ezelőtt Villeneuve az Európa Nagydíjon húzta be az első győzelmét a Nürburgringen. Az időmérőn ugyan Hill sokkal gyorsabb volt, a futamon fordult a kocka. A kvalifikáción nem mellesleg Hill közel 0,8 másodpercet vert az 1997-es világbajnokra, míg Schumacher már 1,2 másodpercre volt.

Villeneuve Schumacher és Coulthard előtt ért célba, amivel a kanadai-francia megszerezte az első győzelmét, ami a Williams számára már a 87. volt. Schumacher pedig jubilált, a 40. dobogót ünnepelhette, addig a McLarent vezető Coulthard csak 10-nél járt, melyhez később még hozzáadódott további 52 pódium.