hero image
dppi

30 éve szerezte meg az első rajtelsőségét Michael Schumacher

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/05/15 15:29
Michael Schumacher egy több mint nehéz és tragikus versenyhétvége után szerezte meg az első rajtelsőségét az F1-ben.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Az 1994-es F1-es szezont sosem feledjük, ugyanis Imolában két versenyzőt is elvesztett a mezőny, 24 óra különbséggel. 30 évvel ezelőtt Roland Ratzenberger hunyt el először, majd nem sokkal később Ayrton Senna is életét vesztette, akikre ezen a hétvégén külön meg fognak emlékezni a helyszínen, miután ott versenyeznek csapatok.

Totális sokk ült ki az emberek arcán a történtek miatt, de az F1-nek mennie kellett tovább. Több mint nehéz érzésekkel érkeztek meg május közepén Monacóba, ahol érezhető volt a gyász hangulata, mindenkin. Egyszerűen senki sem akarta elhinni, ami Imolában történt, viszont autóba kellett ülnie a pilótáknak.

Schumacher ezen a bizonyos monacói hétvégén gyűjtötte be az első rajtelsőségét. A Benetton volánja mögött ment nagy időt, közel 1 másodpercet adott Häkkinennek, majd jött Berger a Ferrarival. A McLaren és a Ferrari is nagyon sokat kapott, míg Schumacher csapattársa, JJ Lehto 4,1 másodperccel volt lassabb.

Vasárnap a futamon sem lehetett megállítani a németet, aki a hatodik győzelmét szerezte meg ezzel, és egyúttal a tizedik leggyorsabb körét. Senki sem ünnepelt, tudták jól, hogy ennek nincs helye ott, akkor, abban a pillanatban. Egy nagyon nehéz monacói hétvégét zárt az F1, és sokan még mindig jól emlékeznek arra, hogy mennyire csendesek voltak a paddockban.