hero image
dppi

33 éve annak, hogy Senna begyűjtötte a 30. F1-es győzelmét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/05/12 13:08
Stílusosan ezt Monacóban sikerült összehoznia, ahol továbbra is ő vezeti a győzelmi listát, egyelőre senki sem tudta megelőzni ebben.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Mindig nagyokat sóhajtunk, amikor Senna kerül szóba, hiszen már 30 éve nem lehet közöttünk. Több mint tragikus, ami vele történt, noha szép és hosszú élet állt előtte, ráadásul nem egy címet nyerhetett volna, ha nincs az a bizonyos baleset 1994-ben Imolában, ami örökre megváltoztatta az F1-et.

Attól a naptól kezdve a Forma-1 már nem ugyanaz többé, nem ragyoghat olyan fényesen, mint amikor még a brazil legenda életben volt. Felfoghatatlan ez az egész, ennyi idő múltán is, és az akkori csapatfőnök Sir Frank Williams is örök álomra hajtotta az fejét. Neki ugyan hosszú, de küzdelmes élet adatott meg, és mindvégig a sportban maradt.

Senna 33 évvel ezelőtt a csúcson volt, és a 30. győzelmét ünnepelhette, amit a McLaren-Hondával ért el. Mindenki tudta, hogy nehéz lesz vele mit kezdeni Monacóban, és így is lett, megnyerte a futamot Mansell és Alesi előtt, akik akkor a Williamsnek és a Ferrarinak versenyeztek. Szép idők voltak, egészen más technikával és hangulattal.

Senna volt, aki begyűjtötte a McLaren 90. győzelmét, méghozzá a 350. nagydíjukon. Addig a Honda, mint motorgyártó, már 62. alkalommal húzta be az első helyet, és egyúttal a 130. dobogóját a legnagyobb kategóriába, amihez sokat tett hozzá Senna, közel is állt egymáshoz a japán gyártó és az F1-es világbajnok.