hero image

4,7 milliárdról csúszott le Vettel csapata Abu-Dzabiban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/20 19:59
Nem sokon múlt, hogy az Aston Martin megelőzze az Alfa Romeo csapatát a konstruktőri pontversenyben – ha összejött volna, sokkal több pénzt kaphattak volna a csapatbajnoki helyezésükért.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Komoly harc folyt a konstruktőri hatodik helyezésért, az Alfa Romeo 55, az Aston Martin pedig 50 ponttal érkezett meg az idény utolsó futamának helyszínére, amit az Aston Martin kezdhetett meg előkelőbb pozícióból.

Sebastian Vettel egykiállásos stratégiával teljesítette az Abu-Dzabi Nagydíjat, ahol a tizedik helyen futott be, míg Lance Stroll a nyolcadik helyen végzett, így 5 ponttal zárt az Aston, míg az Alfa nem szerzett pontot.

Ennek eredményeképpen pontegyenlőséggel zárt a két alakulat, mivel ilyenkor a legjobb eredmény számít a rangsorolásnál – az Alfa Romeónak ötödik helye is volt, az Aston Martinnak „csak” hatodik.

Tehát további egy pont elég lett volna az Astonnak, ami annak fényében még bosszantóbb lehet a silverstone-i bázisú istálló számára, hogy Vettelt csak pár tized választotta el Ricciardótól.