Charles Leclerc 5 évvel ezelőtt ezen a hétvégén igencsak boldognak érezhette magát, amire maximálisan megvolt az oka.

Noha Leclerc fiatalon kapta meg a lehetőséget arra, hogy a Ferrari versenyzője legyen, sokak szerint már 1 évvel korábban le kellett volna váltani Räikkönent, aki még mindig az olaszok legutóbbi bajnoka. A „Jégember” karaktere biztosan hiányzik a mezőnyből, de a sebessége már nem volt olyan, mint azelőtt.

Leclerc lett a Ferrari új első embere, aki jövőre Hamilton mellett fog versenyezni, miután a brit rekorder aláírt az olaszokhoz Érdekes párost fognak alkotni, már csak emiatt is nagyon várjuk a 2025-ös idényt, de most tekintsünk vissza 2019-re, ugyanis 5 éve ezen hétvégén Leclerc jubilált a Ferrarinál.

Az időmérő edzésen nem talált legyőzőre, közel 0,3 másodpercet adott Vettelnek, aki egyre több kritikát kapott. A fiatal monacói rakétaként lőtt ki, és magabiztosan verte a mezőnyt Bahreinben a szombati napon. Hamilton már 0,3 másodperc felett kapott, addig Bottas a másik Mercedesszel majdnem 0,4 másodperccel ment lassabb kört.

Ez volt Leclerc pályafutása elő rajtelsősége, aki már ott tart, hogy 23 pole-t számolhat a neve mellett. Egyértelműen az időmérő az egyik legnagyobb erőssége, de ezen sikerek többségét nem tudta győzelemre váltani, mert még mindig csak 5 sikere van. Ez furcsának tűnhet egy olyan kiváló pilótától, mint ő.

Ugyanakkor a futamokon éveken át nem lehetett mit kezdeni a Mercedesszel, és ez Bahreinben is így volt. Hamilton karrierje 74. győzelmét ünnepelte Bottas előtt, míg Leclerc először állhatott dobogóra. Sőt, ez volt az első leggyorsabb köre is a versenyen, így csak a győzelem hiányzott a tökéletes teljesítményhez.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL