ERŐSEN AJÁNLOTT

Montoya visszatért, és újra F1-es autót vezetett (videó)
hero image
dppi

„5 perc sokk” – Wolff arról beszélt, hogyan közölte vele Hamilton, hogy távozik a Mercedestől

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff arról mesélt, hogy Lewis Hamilton hogyan közölte vele a Ferrarihoz való igazolását, és hogy ő melyik két kérdést tette fel ez után.

Lewis Hamilton egész pályafutása alatt Mercedes-motorral állt rajthoz a Forma-1-ben: 2007-től 2012-ig a McLaren-Mercedes pilótája volt, 2013 óta pedig a Mercedes csapatát erősíti. Ez azonban csak az idei szezon végéig marad így, hiszen 2025-től a Ferrarinál folytatja.

A brit pilóta átigazolása valóságos bombaként robbant idén február elején, ennek kapcsán a csapatfőnök Toto Wolff azt nyilatkozta, maga a hír nem lepte meg, de az időzítés igen, és 5 percig sokkban volt, miután Hamilton közölte vele a hírt:

„Azt gondolom, nehezére esett elmondani, mert a karácsonyi szünetre elutazott és mindig is a Mercedes kötelékébe tartozott. Általában ez az az időszak, amikor nem sokat beszélünk, mert ha épp nincsen szünet, akkor minden nap beszélünk.”

„Aztán visszajött, és megkérdezte, hogy megihatnánk-e egy kávét. Eljöttegy kávéra, ami a szokásos dolog a szezon kezdetén, és azt mondta, hogy a Ferrarihoz igazol. Erre én: ’tényleg?’.”

„És nem mintha megdöbbentett volna a dolog, mert tudtuk, hogy rövid távú szerződésünk van egymással, inkább az időzítés lepett meg, hogy már a szezon elején. Meg is kérdeztem tőle, hogy miért a szezon elején, ő pedig azt mondta, csak azt akarta, hogy kiderüljön a dolog, és ne legyen benne érzelmi teher.”

„Aztán 5 perc sokk és hitetlenkedés után pragmatikusnak kell maradni, hogy ’oké, mit jelentünk be, mit teszünk a szezonban?’. Ő pedig azt mondta, elég trükkös dolog a bejelentés, mert szerinte ki fog szivárogni a hír – így pedig nem volt sok lehetőségünk.” – mondta a Fox Sportsnak az osztrák.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL