Erősen megoszlanak arról a vélemények, hogy Jacques Villeneuve milyen jó F1-es világbajnok, de a címét már senki sem veheti el.

Tegyük a szívünkre a kezünket, és mondjuk azt, hogy nem sokan lehetnek, akik minden idők egyik legjobb F1-es versenyzőjének tartják a ma 53 éves Jacques Villeneuve-öt. Édesapja, Gilles Villeneuve viszont sokak számára igazi legenda, aki tragikus hirtelenségben hunyt el egy szörnyű baleset következményeként.

Azóta több évtized telt el, és ami nem sikerült neki, azt a fia beteljesítette 1997-ben. Ez már majdnem az első szezonjában sikerült 1996-ban, de akkor a szerencse nem állt mellé, majd egy évvel később minden megváltozott. Gyakorlatilag az első két évében volt a csúcson, utána már nem voltak igazán nagy eredményei.

Ha akkor a McLarent választja, igen más helyzetbe kerülhetett volna, de ezen kár rágódni. Végül 11 győzelemmel fejezte be a pályafutását, ami meglehetősen kevés ahhoz képest, hogy 1996-ban második lett, míg 1997-ben övé volt a világbajnoki cím, és 2006-ig lehetett tagja a száguldó cirkusz mezőnyének.

Ugyan több alkalommal megpróbálkozott a visszatéréssel, nem járt sikerrel. 633 kört töltött el az élen, 23x állt dobogóra, és döbbenetes módon a versenyei több mint 37%-án kiesett. 61 kiesés került a neve mellé a 165 versenyhétvégén, ami ott volt, viszont a 13 rajtelsősége már sokkal jobban mutat.

Villeneuve arról is híres, hogy nem tartja magában a gondolatait, nem egy kemény nyilatkozata volt már más versenyzőkről. Emiatt is megosztotta az embereket odakint, sokan nem kedvelik, viszont tény, hogy nagyon jó versenyző volt, az USA-ban is, majd az F1-ben elérte azt, amit csak kevesen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL