hero image
dppi

55 millió dollártól esik el a Ferrari, miután szakított két szponzorral is

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/03 20:29
A Ferrari szponzori portfóliójában 55 milliárd dolláros lyuk keletkezett sajtóértesülések szerint, miután két céggel is megszakították a kapcsolatot.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A Ferrari és a Velas nevű kriptovaluta-cég konfliktusokkal teli első éve után nem folytatja együttműködésüket, a csapat partnereinek listájáról a márka eltűnt, ahogy a Snapdragon nevű félvezető-gyártó is, írja a RacingNews365.

A Ferrari 2021-ben jelentette be a Velasszal való együttműködését, akiknek logója az autókon és az egyenruháikon is megjelent, azonban a lap forrása szerint a Ferrari nem akart eleget tenni a szerződés azon részletének, amely alapján a Velas megmásíthatatlan NFT-képeket készítsen autóikról, míg a szponzor pénzügyi szabályszegést követhetett fel. A felek már pert fontolgatnak.

A kriptovaluta-piac nemrég összeomlott, emiatt a Mercedes partnere, az FTX decemberben csődöt jelentett, miközben 15 millió dollárral tartoznak a csapatnak. Az autókról már novemberben eltűntek az FTX-logók, Toto Wolff csapatfőnök már akkor azt mondta, mások is érintettek lehetnek: „Minden csapatnak vannak ilyen támogatói, ahogy a Forma-1-nek is, szóval ez mindenkit érint.”

A Snapdragont illetően egy másik forrás azt mondta a lapnak, hogy kölcsönös megegyezéssel mondták fel a szerződést, erről pedig közlemény is fog születni. A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna a cég riválisától, az STMicrótól érkezett Maranellóba, de nem tudni, a kettőnek van-e köze egymáshoz.

A Snapdragon valószínűleg egy másik csapathoz fog menni, jó eséllyel a Mercedeshez, anyavállalatuk, a Qualcomm ugyanis nemrég közös vállalkozásba kezdtek autókba szánt fedélzeti elektronika fejlesztésében.