A múlt heti Abu Dzabi Nagydíj előtt a Forma-1 pilótái összegyűltek, hogy közös vacsorán búcsúztassák el Sebastian Vettelt. Utólag elég hajmeresztő számok kezdtek el repkedni erről az estéről.

A Forma-1 mind a húsz versenyzője összegyűlt Abu Dzabiban a szezonzáró előtt, hogy közös vacsorával búcsúztassák el a visszavonuló Sebastian Vettelt, a négyszeres világbajnokot, aki az év végével abbahagyta a versenyzést.

A közösségi médiában elkezdett terjedni egy fotó, amelyen állítólag a Hakkasan nevű étteremben végül kiállított számla látható, 140 ezer dolláros, azaz kb. 55 millió forintos költséggel. Erről kérdezték meg a Williams pilótáját, Alex Albont, aki gyorsan megcáfolta a dolgot:

„Ekkora egy rakás baromságot! Normális emberek vagyunk, nem várjuk, hogy kaviárt pakoljanak a tányérunkra, hogy aztán aranykanállal együk meg. Előre megvolt a menü, mindenkinek a saját étkezési szokásai szerint, Lewis Hamilton vegán például. Ő állta egyébként a számlát, kedves volt tőle. Ő is szervezte a vacsorát.”

A vacsora alatt a riválisok pár órára félretették az egymással való vetélkedés feszültségét, hogy egy emberként ünnepelhessék meg Vettel karrierjét: „A vacsora, teljesen őszintén, roppant különleges élmény volt” – így Albon.

„Nagyon jó volt. Minden versenyzőnek, nekem is fájt az arcom a sok nevetéstől és vigyorgástól, szóval tényleg nagyon jó volt. Ha elkezdenék mesélni, akkor bajba is kerülhetnék szerintem. Szigorúan megbeszéltük, hogy nem fogunk semmit sem mondani róla, de nagyon jó sztorik kerültek elő.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL