hero image
dppi

8 éve történt: Max Verstappen megszerzi első F1-es futamgyőzelmét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

FORMA-1

Verstappennek jól ment iRacingben: Bámulatos kettős előzést mutatott be (videóval)

Motorsport.hu
2024/05/15 12:31
Napra pontosan 8 évvel ezelőtt, 18 éves korában szerezte meg első Forma-1-es sikerét Max Verstappen, aki azóta már háromszoros világbajnokká vált, és a negyedik végső sikeréért hajt.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

2016. május 15-én rendezték a Spanyol Nagydíjat, ami Max Verstappen pályafutásának első Red Bull-os futama volt, ugyanis az osztrák istálló vezetősége úgy döntött, a 18 éves hollandot hozzák Danyiil Kvjat helyére.

A futam rajtja után nem sokkal összeütközött egymással a két Mercedes, Hamilton és Rosberg, így nagy esély nyílt a Ferrari és a Red Bull pilótái előtt. Ricciardo és Vettel 3, Verstappen és Räikkönen 2 kiállásos stratégiára szavazott.

Ezek közül a 2 kiállás volt a jobb választás, így a fiatal holland és a veterán finn küzdhetett a futamgyőzelemért, 2007 világbajnoka pedig hiába támadta folyamatosan Verstappent, megelőzni nem tudta, így 6 tizedes előnnyel Verstappen győzött.

A holland 18 évesen és 228 naposan minden idők legfiatalabb futamgyőztese lett, a következő győzelmére viszont egészen 2019-ig kellett várnia. Azóta három világbajnoki címet nyert, és jó úton halad a negyedik címe felé.