hero image
Max Verstappen / Twitter

A Belga Nagydíj után az F1-es bajnokság állása

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

A Japán Nagydíj rajtrácsa Verstappen időmérős sikerét követően

FORMA-1

Videón Verstappen „űrköre” a Japán Nagydíj időmérő edzéséről

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj időmérő edzése Verstappen sikerével

FORMA-1

Leclerc az év egyik legnagyobb driftelését mutatta be Suzukában

Motorsport.hu
2023/07/31 08:01
Nem lehet azt mondani, hogy veszélyben lenne Max Verstappen harmadik F1-es címe, mert rövidesen matematikai szinten is elérhetetlenné válik.
Ajánlott Videón Verstappen „űrköre” a Japán Nagydíj időmérő edzéséről

Max Verstappen minden bizonnyal minden eddiginél hamarabb húzza be a bajnokságot. Akár azt is megtehetné, hogy az utolsó jó pár futamra autóba sem ül, akkor sem érnék utol, és ez sokat elmond a szezonról.

Nagyon rég volt példa arra, hogy nem Verstappen nyert futamot az F1-ben, és a hétvégén a Belga Nagydíjon sem lehetett megállítani. Az sem jelentett gondot számára, hogy a hatodik rajtkockáról kellett indulnia.

Sokkoló módon 314 pont áll a neve mellett, addig ugyanazzal az autóval versenyző Pérez mindössze 189 pontot gyűjtött. Ez egyúttal éles kritika is a mexikói versenyzőnek, aki nem lehet elégedett.

Annak ellenére, hogy az Aston Martin már messze nem olyan versenyképes, mint az idény első felében, Alonso tartja a harmadik helyét 149 ponttal. Viszont Hamilton már ott van a sarkában, egyetlen egységgel számol kevesebbet.

A hétszeres világbajnok mögött két 99 pontos versenyző áll Leclerc és Russell személyében, majd jön Sainz 92 egységgel. Norris ezúttal nem tudott nagyot menni, 69 pontos, de Stroll és Ocon mögötte van. 

Verstappen extends his championship lead 📈 #F1 #Formula1 #BelgianGP | Instagram