hero image
DPPI

A BMW visszatérhet a Forma-1-be egy meglévő csapat oldalán!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/07/13 19:17
A BMW a következő években visszatérhet a Forma-1-be. A német márka megállapodást köthet a McLarennel az utcai autók építéséről, és Joe Saward szerint ez azt jelentheti, hogy a BMW a száguldó cirkuszba is beléphet.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Saward saját weboldalán azt írja, hogy a pletykák szerint a BMW és a McLaren egyesítheti erőit, hogy közösen építsenek utcai autókat. Az is felmerült, hogy a BMW a McLaren révén visszatérhet a Forma-1-be is. „Annak érdekében teszik, hogy felvegyék a versenyt a riválisokkal, a Mercedesszel, a Porschéval és az Audival" - írja az újságíró.

Nem ez az első alkalom, hogy a McLaren és a BMW együtt fog dolgozni, hiszen a két márka már az 1990-es években is együttműködött a McLaren szuperautójánál. „A McLarennek nincs pénze saját F1-es motorprogramra, így talán jó ötlet lehet a BMW-vel ágyba bújni".

A BMW természetesen nem ismeretlen név a Forma-1-ben. Az 1980-as években a német márka szállított motorokat a Brabhamnek, az ATS-nek, az Arrowsnak, a Benettonnak és a Ligiernek. Különösen a Brabhammel értek el sok sikert. 1988 után a BMW neve eltűnt, mígnem 2000-ben a Williamsszel kötött megállapodást. Ismét sok győzelmet értek el, de bajnokságot nem nyertek.

2006-ban a BMW úgy döntött, hogy megvásárolja a Saubert, és ettől az évtől kezdve a csapat BMW Sauber F1 Team néven futott. Robert Kubicának egyszer sikerült győznie a BMW-vel, de bajnokságot ekkor sem nyertek. 2009 után a BMW eltűnt a Forma-1-ből.