hero image

A delfinezés mellett egy másik komoly probléma is hátráltatja a Mercedest

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/04/17 19:21
Az olasz F1 Analisi Tecnica szerint a Mercedes mérnökeinek nemcsak a delfinezés miatt fájhat a feje, hanem amiatt is, hogy a szimulátorban gyűjtött adataik nem korrelálnak a valós versenypályán gyűjtött adatokkal.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Mercedes csapata a saját várakozásaihoz viszonyítva sokkal gyengébb teljesítményt nyújt a 2022-es idényben, nyers tempó tekintetében messze állnak a Ferraritól és a Red Bulltól, és nemrég a csapatfőnök Toto Wolff is azt nyilatkozta, kevesebb mint 20 százalék esélyt lát arra, hogy világbajnok lesznek idén.

Az Ezüst Nyilakat erősen érinti a delfinezés, azonban az olasz F1 Analisi Tecnica azt írta, nem csak a delfinezés jelent komoly problémát a Mercedes csapatának, hiszen önmagában ez nem jelentene magyarázatot a gyengélkedésre – az eddig domináló Ferrari is delfinezik, csak kisebb mértékben.

Ami szintén komoly gondot jelent Hamilton és Russell számára, hogy a szimulátorban és a valós versenypályán gyűjtött adatok között nincs megfelelő korreláció, ezért is volt szükséges, hogy Hamilton autójába 1,5 kilogrammnyi szenzorokat helyezzenek.

Korábban remekül működött a Mercedesnél a szélcsatorna és a CFD is, azóta viszont bevezették a költségvetési sapkát a Forma-1-ben, és erősen limitálják a szélcsatornában töltött órák számát is – utóbbit ráadásul a konstruktőri helyezéshez kötik, emiatt a német istálló még a többi csapatnál is kevesebb időt tölthet a szélcsatornában.