hero image
dppi

A Ferrari 190. dobogója, amit Niki Lauda szerzett meg

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/05/12 12:06
1974-ben ezen a hétvégén a Ferrari már majdnem 200 dobogónál járt a Forma-1-ben, ami sokat elmond a csapatról.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Sokat elmond, mert jelenleg már 813 dobogóval büszkélkedhetnek, amit egy másik csapat sem tud felmutatni. A 244 győzelem és a 249 rajtelsőség ugyancsak beszédes, ráadásul igazi legendák versenyeztek a csapatnak.

Az első bajnok Ascari volt, két évvel a Forma-1 indulása után, aki 1953-ban duplázott, majd jött Fangio 1956-ban. Ugyan az azt követő évek is sikeresek voltak, Lauda és Scheckter 70-es évekbeli címei után nagyon sok idő telt el, míg Schumacher meg nem szakította ezt az átkot 2000-ben, addig legutóbb Räikkönen nyert 2007-ben.

Ez a második leghosszabb időszaka cím nélkül a Ferrarinak, akik minden bizonnyal idén sem érhetnek vissza a csúcsra, de a hétszeres világbajnok Hamilton érkezését már bejelentették. 1974-ben azonban még minden Niki Laudáról szólt Maranellóban, ahol ezen a napon Belgiumban a 190. dobogójukat ünnepelhették.

Fittipaldi nyerte a versenyt a McLarennel, ami a 11. sikere volt, míg Lauda második lett az első dobogóját szerző Scheckter előtt. Érdekesség, hogy a McLaren is csak 11. alkalommal nyert, akárcsak a világbajnok versenyzőjük, aki igazi legenda, és szinte mindent látott az F1-ben a kora miatt.