hero image

A Ferrari a festése megváltoztatásával csökkenthet a kocsija súlyán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Rosberg: A "legjobb" Hamilton bajban van Russell miatt

FORMA-1

Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

FORMA-1

Sergio Perez nyerte a Szaúd-arábiai Nagydíjat Max Verstappen és Fernando Alonso előtt!

FORMA-1

Perez arra számít, hogy Verstappennel harcolhat a győzelemért

Motorsport.hu
2022/05/13 19:24
A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint új festést kaphat a Ferrari, azonban nem a színtónus, hanem a felhasznált festék változhat, ennek oka pedig a súlycsökkentés.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén minden bizonnyal komoly változtatásokat figyelhetünk meg a kocsikon, többek között a Ferrari is új fejlesztési csomagot vet be, hogy javítsák a győzelmi esélyeiket.

A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint pedig a festésén is változtatni fog a Ferrari: a fényezésükből kiveszik a festés fényességéért felelő festéket, amivel az olasz lap szerint 700 grammot nyerhet a Ferrari, összesen pedig közel 3 kilót „fogyhat” Barcelonára az F1-75.

Ezzel együtt vélhetően nem fog változni a festés színárnyalata, inkább a fényes festés helyett mattabb lehet az összkép. Nem a Ferrari az első istálló, amely a festéssel veszthet súlyt: a Red Bull és a Williams is „lekapart” egy kis festéket, hogy közelebb kerüljenek a minimumtömeghez.

A Ferrarinak pedig szüksége is van a „fogyókúrára”, ugyanis a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt nyilatkozta az F1-Insider.com-nak, hogy a spanyol hétvégén végre elérhetik a minimumtömeget, vagyis a 798 kg-ot.