hero image

A Ferrari a festése megváltoztatásával csökkenthet a kocsija súlyán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/13 19:24
A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint új festést kaphat a Ferrari, azonban nem a színtónus, hanem a felhasznált festék változhat, ennek oka pedig a súlycsökkentés.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén minden bizonnyal komoly változtatásokat figyelhetünk meg a kocsikon, többek között a Ferrari is új fejlesztési csomagot vet be, hogy javítsák a győzelmi esélyeiket.

A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint pedig a festésén is változtatni fog a Ferrari: a fényezésükből kiveszik a festés fényességéért felelő festéket, amivel az olasz lap szerint 700 grammot nyerhet a Ferrari, összesen pedig közel 3 kilót „fogyhat” Barcelonára az F1-75.

Ezzel együtt vélhetően nem fog változni a festés színárnyalata, inkább a fényes festés helyett mattabb lehet az összkép. Nem a Ferrari az első istálló, amely a festéssel veszthet súlyt: a Red Bull és a Williams is „lekapart” egy kis festéket, hogy közelebb kerüljenek a minimumtömeghez.

A Ferrarinak pedig szüksége is van a „fogyókúrára”, ugyanis a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt nyilatkozta az F1-Insider.com-nak, hogy a spanyol hétvégén végre elérhetik a minimumtömeget, vagyis a 798 kg-ot.