hero image

A Ferrari egy hét alatt lemásolta egy másik F1-es autó trükkös megoldását

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/20 19:25
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elismerte, hogy alig egy hét alatt lemásolták az Aston Martin trükkös splitterét.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Aston Martin volt az első csapat, amely bemutatta a valódi 2022-es Forma-1-es autóját, miután a Haas csak számítógépes képeket, a Red Bull pedig csak az F1 showautóját mutatta be a 2022-es festésével.

Az Aston Martin kissé szokatlan módon nem is nagyon takargatta az autóját, és rengeteg képet tett közzé a másnapi, Silverstone-ban tartott bejáratásáról is.

Ez pedig elég is volt ahhoz, hogy a Ferrari 2D-s képek alapján, anélkül, hogy élőben is szemügyre vennék az AMR22-t, lemásolják annak egy igen érdekes megoldását: az utascella alatt, a Venturi-csatornák előtt megtalálható dupla splittert, erősítette meg Mattia Binotto a Ferrari bemutatóját követő sajtótájékoztatón.

Ez a megoldás szinte biztosan az egyik olyan trükk, ami elkerülte a szabályalkotók figyelmét: az elem az utascella, illetve splitter környékén megtalálható referencia dobozok határainak sajátos értelmezésével jöhetett létre, és a célja az, hogy az autó további részére továbbvezethető örvényeket hozzanak létre azzal.