hero image

A Ferrari egy hét alatt lemásolta egy másik F1-es autó trükkös megoldását

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/20 19:25
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elismerte, hogy alig egy hét alatt lemásolták az Aston Martin trükkös splitterét.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Aston Martin volt az első csapat, amely bemutatta a valódi 2022-es Forma-1-es autóját, miután a Haas csak számítógépes képeket, a Red Bull pedig csak az F1 showautóját mutatta be a 2022-es festésével.

Az Aston Martin kissé szokatlan módon nem is nagyon takargatta az autóját, és rengeteg képet tett közzé a másnapi, Silverstone-ban tartott bejáratásáról is.

Ez pedig elég is volt ahhoz, hogy a Ferrari 2D-s képek alapján, anélkül, hogy élőben is szemügyre vennék az AMR22-t, lemásolják annak egy igen érdekes megoldását: az utascella alatt, a Venturi-csatornák előtt megtalálható dupla splittert, erősítette meg Mattia Binotto a Ferrari bemutatóját követő sajtótájékoztatón.

Ez a megoldás szinte biztosan az egyik olyan trükk, ami elkerülte a szabályalkotók figyelmét: az elem az utascella, illetve splitter környékén megtalálható referencia dobozok határainak sajátos értelmezésével jöhetett létre, és a célja az, hogy az autó további részére továbbvezethető örvényeket hozzanak létre azzal.