Úgy tűnik, a Ferrari erősebb autót épített 2022-re, mint a Red Bull Racing. A csapat által elkövetett bakik azonban mindkét bajnokságban lemaradásba hozták a csapatot. A Ferrari korábbi sportigazgatója, Cesare Fiorio tudja, hogy mit kellene tenni.

Fiorio szerint a jelenlegi Ferrari már nem bajnokesélyes. Túl sok fontos pontot veszítettek a felesleges hibák és a rossz stratégia miatt. A legutóbbi magyarországi futam után úgy tűnik, az olaszoknak elege lett.

A Ferrari nagy vereséget szenvedett Max Verstappentől és a Mercedes mindkét pilótájától egy olyan hétvégén, ahol ők voltak a favoritok. A Ferrari jelenlegi felállásán ezért Fiorio szerint változtatni kell.

„Mattia eredetileg mérnök volt, és nagyon jól tudja, hogyan kell ezt a munkát végezni, amit az F1-75 megalkotása is bizonyít. Binottónak a stábjában olyan emberekre van szüksége, akik jobban illeszkednek a Ferrari kultúrájához. Binottónak a helyén kell maradnia” – mondta az Autosprintnek.

Az olasz úgy véli, hogy a jelenlegi stáb nem tud gyors döntést hozni, amikor igazán szükség van rá. Ehelyett a csapat túlságosan függ a számítógépes adatoktól és a kiszámított modellektől.

„A versenyen gyakran csak néhány másodperced van arra, hogy meghozz egy döntést. Ilyenkor nincs időd modellek tucatjait elemezni, számítógépeket kezelni és távolról kommunikálni a gyárral. A Ferrarinál hiányzik a személyes intuíció" - mondta Fiorio.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL