hero image
dppi

A Ferrari elmondta, miért nem hallgattak Leclerc-re Brazíliában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/14 15:33
Charles Leclerc hiába kérte a csapatától, hogy cseréljenek pozíciót Carlos Sainzcal, kérése süket fülekre talált, a futam után pedig azt is megtudtuk, hogy miért.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Charles Leclerc a Brazil Nagydíj utolsó köreihez érve arra kérte a csapatát, hogy gondoljanak a világbajnokságra és hadd cseréljen pozíciót a harmadik helyen haladó Carlos Sainzcal – ugyanis Leclerc a világbajnoki második helyért van versenyben.

A rádión azt mondták neki, hogy túl rizikós lenne, ugyanis Alonso túl közel volt hozzá, utólag pedig Leclerc azt mondta, nem szokott ilyet kérni, de a verseny előtt megbeszélték, hogy ilyen helyzetben Sainz elengedi maga mellett, mégsem ez történt.

Később a csapatfőnök Mattia Binotto elmagyarázta, miért döntöttek úgy, hogy mégsem cserélnek helyet a pilótáik: ennek egy vizsgálat volt az oka, ami alól végül tisztázták Sainzot.

„A két autónk megcserélése elég nehéz lett volna, mert közvetlenül Charles mögött ott jött Fernando és Max. Szóval minden bizonnyal nehéz és rizikós is lett volna a dolog” – kezdte a csapatfőnök a sajtónak.

„Ezen kívül vizsgálat alatt álltunk a safety car mögött Cunodával történtek miatt. Aztán a versenyirányítás felmentett minket, de az ítélet ismerete előtt így még kockázatosabb lett volna a pozíciócsere.”