Ross Brawn tisztázta, hogy teljesen felhagy tevékenységével a Forma-1-ben, nem sokkal azután, hogy egyes találgatások szerint a Ferrarihoz tér vissza.

Amióta a Liberty Media 2017-ben átvette a Forma-1 működtetését, Brawn hat évet töltött el a sorozat sportigazgatójaként, feladata az volt, hogy fejlessze a pályán látható akciót. Ő volt az, akinek fejéből kipattantak a sprintversenyek és ő felügyelte az idén életbe lépő aerodinamikai szabályzatot is, amelynek célja az volt, hogy több előzést lássanak a nézők.

Brawn az idei szezon alatt jelentette be, hogy lemond posztjáról, pár napja pedig, miután Mattia Binotto helye látszólag megkérdőjeleződött a Ferrarinál, beindultak a találgatások, hogy az angol sportvezető visszatérhet egykori sikerei helyszínére, a 68 éves Brawn egymás után hat konstruktőri és öt egyéni (Michael Schumacher) címhez segítette a Ferrarit műszaki igazgatóként.

A Forma-1 honlapján írt cikkében azonban Brawn eloszlatja a kételyeket, és kijelenti, az egyetlen hely, ahol láthatjuk mostantól a sportággal kapcsolatban, az a kanapéja: „Imádtam mindent, amit az elmúlt években csináltam. A csapatoknál való munkával már régebben felhagytam, abból elég volt számomra, így ez volt az egyetlen dolog, ami szóba jöhetett.”

„Nagyon szerencsés voltam, hogy a Liberty megadta nekem ezt a lehetőséget, mert szerettem ezt a munkát. Most azonban itt az ideje, hogy nyugdíjba menjek. A munka nagyját már elvégeztük, most jön a megszilárdításának az ideje.”

„2026-ban új autó jön, de ez négy év, ami nekem nagyon messzi, szóval ideje a következő csoportnak átvennie a gyeplőt. Úgy érzem, jó helyzetben hagyom el a Forma-1-et. 46 éves karrierem minden egyes percét imádtam és szerencsém volt, hogy ennyi remek csapattal, pilótával és emberrel dolgozhattam együtt. Semmit sem változtatnék rajta.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL