hero image

A Ferrari is tesztet szervez versenyzőinek a szezonkezdés előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/13 15:59
Ha hinni lehet az olasz médiából érkező híreknek, akkor a Ferrari a saját pályáján, vagyis Fioránóban fog tartani egy háromnapos „bemelegítő” tesztet a versenyzőinek egy korábbi autóval.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Nincs már szerencsére túl messze az új idény kezdete, főleg ha megnézzük, mikor érkeznek az autóbemutatók. Miközben Fernando Alonso és a Mercedes versenyzői a Pirellinek fognak tesztelni Jerezben február elején, addig a Ferrari a saját kezébe vette az irányítást, és egy saját teszttel igyekszik készülni 2023-ra.

Miközben azonban Alonsóék a tavalyi versenygépeket használhatják majd, addig a Ferrari ezt nem teheti meg, hiszen ők nem a Pirellinek fognak dolgozni. Ennek fényében az istálló a 2021-es SF-21-gyel fog majd menni, Charles Leclerc és Carlos Sainz pedig egy-egy napot kap a fioranói aszfaltcsíkon.

A harmadik napot pedig a két tesztversenyzőjük, Antonio Giovinazzi és Robert Svarcman osztják majd fel egymás között. Az olaszok célja természetesen az, hogy a pilótáik kicsit visszarázódjanak az F1-es körforgásba, újra felvegyék a ritmust, és ugyanez persze a csapattagokra is érvényes.

A Ferrari egyébként február 14-én mutatja majd be idei autóját, az egyetlen előszezoni tesztre pedig Bahreinben kerül majd sor ugyanazon hónap végén, és azt követően egy héttel már kezdődik is a szezon, szóval egy hónap múlva ilyenkor már sokkal jobban fog gördülni a Forma–1 szekere.