hero image
DPPI

A Ferrari nagyobb lépést tett előre, mint a Red Bull

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/06/21 19:39
A Ferrari számára felejthetőre sikeredett a Kanadai Nagydíj, ugyanis Charles Leclerc már a hétvége elején kiszállt a meccsből a motorcsere miatt, míg Carlos Sainz nem tudta legyőzni a címvédő Verstappent, ugyanakkor az autó erősebbnek tűnt az egyenesekben, mint korábban.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Lehet, hogy a Ferrari nem nyerte meg a Kanadai Nagydíjat, de Christijan Albers szerint a csapat nagy lépést tett előre. A holland autóversenyző úgy véli, hogy a csapat még a Red Bull Racingnél is előrébb lépett.

„Úgy gondolom, hogy a Ferrari egy óriási lépést tett. A Ferrari szerintem nagyobb fejlődést mutatott, mint a Red Bull. Ha megnézzük azokat a pályákat, ahol nem voltak erősek, vagyis igazából a hosszú egyeneseket, ahol fontos a végsebesség, akkor láthatjuk, hogy a Ferrari nagyobb lépést tett.”

„Szerintem ez okos és szép dolog. Ez a bajnokságnak is jót tesz" - mondta Albers a de Telegraaf Forma-1-es podcastjában.

Charles Leclercnek a rajtrács végéről kellett indulnia, így nem tudott harcba szállni a győzelemért. Carlos Sainz ugyan közel került Max Verstappenhez, de a spanyolnak végül nem volt elég ereje a holland legyőzéséhez. Még mindig nem teljesen egyértelmű, hogy milyenek az arányok a két csapat között.

„Az összehasonlítás megvolt, csak a verseny eredménye nem igazolja ezt. Leclerc két ujjal az orrában nyert volna Barcelonában, de kiesett" - folytatja Albers. A megbízhatósági problémák és a versenyzői hibák miatt a Ferrari még hátrébb került, de a holland szerint ez nem vonja el a figyelmet arról, hogy az olaszoknak erős autójuk van.

A Ferrarinak különösen a hosszútávon, a közepes gumikon kell javítania, de a kvalifikáción úgy tűnik, hogy egyelőre a csapaté a leggyorsabb autó. Verstappennek sikerült megszereznie a pole pozíciót Kanadában, de Leclerc nem kapott esélyt arra, hogy megverje a hollandot.