A Ferrari Forma-1-es csapatát vezető Fred Vasseur biztos benne, hogy a maranellói versenyautón nem kell változtatni ahhoz, hogy feljöjjenek a Red Bullra, szerinte csak a beállításokat kell módosítani.

Bahreinben a Ferrari csak a második legerősebb csapat volt a Red Bull mögött az időmérőn, de ott legalább meg tudták őket szorongatni, a versenyen Max Verstappen nyomába sem érhettek. Charles Leclerc-nek végül motorhiba miatt ki is kellett állnia, míg spanyol csapattársa nem tudta nyomás alá helyezni a Verstappent és Sergio Perezt.

Sőt, Sainz mellett végül Fernando Alonso is elment, aki behúzta a harmadik helyet a két Red Bull mögött az Aston Martinnak. Mivel a zöld autó nagyban hasonlít az RB19-re, felmerült a kérdés, hogy nem kellene-e a Ferrarinak is ugyanezt a koncepciót követnie, hogy megkezdhesse a felzárkózást.

A csapatfőnöknek, Fred Vasseurnek megvan erre a válasza: „Nem a koncepció a hibás, sokkal inkább a beállításokkal kapcsolatos egyes döntésekkel volt probléma. Összességében az időmérőkön közel vagyunk a Red Bull tempójához, legalábbis Bahreinban így volt és ez egy jó dolog.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL