Ma délelőtt rendezték a 2022-es Forma–1-es előszezoni teszt második napjának délelőtti etapját, ahol a McLaren piltója, Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb.

Elérkeztünk a barcelonai teszt második napjához, melynek délelőttjén már túl is vagyunk. Az időjárásra ma sem lehetett panasz, ugyanis tiszta ég és napsütés fogadta a pilótákat. A teszt második napján ismét előkerültek a szenzorok és az aerodinamikai tesztekhez használt folyadékok.

A Red Bull nem zárta túl szerencsésen a délelőttöt, ugyanis az autóban helyet foglaló Sergio Perez alatt megadta magát a technika, ráadásul csak 38 kört tudott teljesíteni, szemben például a Ferrarival, akik Carlos Sainz autóját 71 körön keresztül futtatták a barcelonai aszfaltcsíkon.

A hírek szerint a Red Bull váltója adta meg magát, mely piros zászlót is eredményezett, de a bikák legnagyobb riválisa, a Mercedes sem volt túl mosolygós, ugyanis próbálták kinyomozni a felfüggesztéssel kapcsolatos problémákat, melynek következtében Hamilton többször is elfékezte magát.

Az Alfa Romeo és a Williams hangulata sem felhőtlen. Előbbi csapat ismét szereléssel töltötte az idő nagy részét, így Bottas csak 21 kört tudott teljesíteni, míg Albon autójában az üzemanyagpumpa adta meg magát, így 2 órán keresztül vesztegelt a garázsban. A Haas ezzel szemben 61 kört teljesített Schumacherrel a volán mögött és a hatodik helyen végeztek.

Az Alpine Oconnal ugyan az utolsó helyen végzett, de 66 kört teljesítettek, amely minden bizonnyal fontos információkat szolgáltat majd nekik. Az AlphaTauri szintén aktív volt és Gaslyval a volánnál 61 kört futottak, de az idősorrendben is a harmadik helyen végeztek.

Az első két helyen Daniel Ricciardo és Carlos Sainz végzett a McLarennel és a Ferrarival, kettőjük között mindösszesen két tized volt a C3-as keveréken. 

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL