hero image
dppi

A Ferrarik az élen a Brazil Nagydíj szabadedzésén, a Red Bullok sehol!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/11/03 15:40
Furcsa szabadedzést hozott a Forma-1 2023-as Brazil Nagydíja, ahol a Red Bullok kemény keveréken kívül nem voltak hajlandóak mást használni, ezzel átengedve az első helyet Carlos Sainznak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Brazíliában ismét csak egy szabadedzése volt a Forma-1 csapatainak, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat a hétvégére, lévén, ez a 2023-as szezon hatodik és utolsó sprinthétvégéje.

Nem tette azonban könnyűvé a dolgukat, hogy már a gyakorlás elejétől erős szél fogadta őket, ráadásul az eső lába is lógott, így már az indulásnál azonnal mindenki a pályára gurult.

Az első percek azonban a kemény keverékek próbálgatásával kezdtek, sokan hosszabb etapokat futottak, így a köridők nem feltétlenül voltak reprezentatívak a pár óra múlva kezdődő időmérőre.

Mindenesetre Verstappen kezébe vette az irányítást és Sergio Perez ezúttal nagyjából ugyanolyan köröket futott, mögöttük pedig az ezúttal elég jól teljesítő Fernando Alonso és a Mercedesek tudtak gyors köröket futni.

Fél óra után Hülkenbergnek és Norrisnak volt egy meredek pillanata, a német gyors kört akart futni a lágyakon, fordult volna rá a célegyenesre, amikor a már mért körön érkező McLaren megérkezett mellé, össze is értek, de egyik autónak sem volt komoly baja.

A végére már egyre több kocsira kerültek fel a lágyak és a Haasok és a Williamsek találtak magukra, legalábbis ideiglenesen, amíg az élmezőnyből többen fel nem tették ugyanúgy a lágyabb keverékeket.

A tűzijáték ezúttal visszafogott volt a végén, a két Ferrari Sainz-Leclerc sorrendben szerezte meg az első két helyet, mögöttük Russell és Hülkenberg végeztek, míg a két Red Bull az utolsó öt helyezett között végzett - bár nem használtak mást, mint kemény keverékeket. Az időmérő magyar idő szerint 19:00-kor kezdődik.