hero image
DPPI

A Ferrarinak a megbízhatóságra kell fókuszálnia

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/14 19:42
Hiába gyors az olaszok autója, ha a futamon nem tudnak célba érni. A Ferrari számára a legfontosabb most az, hogy a megbízhatóságon dolgozzanak, ezt pedig Peter Windsor is alátámasztotta.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Úgy tűnik, az idei szezon nem csak a pályán lesz csata a Red Bull Racing és a Ferrari között, hanem a megbízhatóság terén is. A szezon első néhány futama után úgy tűnt, hogy a Ferrari rendelkezik az erősebb autóval, de a Spanyol Nagydíj óta a Red Bull megmutatta, hogy a hosszú távú megbízhatóság tekintetében sokkal erősebb.

Ezt Peter Windsor is látja, ahogyan azt a Youtube-on közzétett videójában kifejti. Szerinte létfontosságú, hogy a Ferrari a következő futamokon kézben tudja tartani a megbízhatóságot, miután Carlos Sainz olyan súlyos motorproblémákkal esett ki, hogy még az autó is lángra kapott. Sainznak menekülnie kellett, hogy elkerülje a lángokat, és Windsor szerint ez bizonyára fejfájást okoz az olaszoknak.

„A szezon most kezdődik igazán, és a Francia Nagydíj előtt úgy tűnik, hogy nagyon gyors autójuk van. Nagyon apró fejlesztésekkel folytatják az évet, hiszen a Ferrari alapcsomagja a kezdetektől fogva briliáns volt". Tehát bár a fejlesztések rendben vannak, a megbízhatóságon tényleg javítani kell.

A probléma a megbízhatóság volt a szezon eddigi részében, és ez Sainznál is megmutatkozott. Windsor reméli, hogy a Ferrari a motorok megbízhatósága tekintetében tud még fejlődni, mert ha több motort használnak, akkor az olaszok rajtbüntetésre számíthatnak. A Ferrari már most a büntetés szélén áll, ami nem jó hír Sainz és Charles Leclerc számára.