Frédéric Vasseur Jean Todt nyomdokaiba lépett, de hogy ez végérvényesen megtörténjen, világbajnoki címet is kellene nyerniük.

Jean Todt távozása óta volt pár csapatfőnöke a Ferrarinak, de egyikük sem tudta elérni a várt sikereket. Stefano Domenicali volt az eddigi legjobb változás, majd ő is távozott, most pedig a Forma-1 vezetőségének egyik legfontosabb tagja. Egy időre ugyan kikerült a körből, jelenleg nem panaszkodhat, valószínűleg a fizetése kapcsán sem.

Frédéric Vasseur szintén nagyon tapasztalt, a Renault-nál már 2016-ban csapatfőnök volt, majd a Sauberhez szerződött, ahol már több idő töltött el. Rendkívül fontos szerepet töltött be a csapatnál, de a jelenlegi munkájánál soha nem volt fontosabb, és sokan Todtot látják benne, még akkor is, ha más karakterek.

Todt szigorúbb, keményebb volt, addig Vasseur sokkal inkább nyitottabb, bár ez a jelenlegi világnak és F1-nek is köszönhető, mert Jean Todt idejében a királykategória még rendkívül zárt volt. Össze sem lehet hasonlítani az akkori korszakot a mostanival, de tény, Vasseur érkezésében sok a potenciál.

A Japán Nagydíjon sem unatkozott, sokan akartak vele találkozni, és annyi aláírást osztott ki, mint sok más F1-es versenyző. A japánok érte is odavannak, csak meg kell nézni a videót, hogy a francia szakembernek milyen jó kedve volt, rá is hatással voltak ezek a fantasztikus emberek, akik imádják a sportot és tisztelik azt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL