hero image

A Ford főnöke kommentálta a Red Bull-os és F1-es pletykákat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/20 13:29
Az utóbbi időszakban elég sok híresztelés kapott szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a Ford szívesen visszatérne a Forma–1-be 2026-tól, valószínűleg a Red Bull oldalán. Most a márka egyik főnöke, Mark Rushbrook szólalt meg az ügyben.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A Ford utoljára még a 2000-es évek első felében volt jelen a királykategóriában, amikor a Jaguar partnerei voltak, azóta viszont nem szerepeltek a sorozatban. Most azonban összehozták őket az éppen a Jaguart 2004 végén felvásárló Red Bull-lal.

Azt már tudjuk, hogy 2026-tól biztosan érkezik az Audi, a Porsche szerepvállalása még mindig kérdéses, de benne van a pakliban, hogy egy másik istálló oldalán ők is beszállnak majd, emellett pedig híre ment, hogy érdeklődik az új motorszabályok iránt a Ford és a Hyundai is.

A Ford Performance globális igazgatója, Mark Rushbrook egy NASCAR-ral kapcsolatos médiaesemény keretében hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta az F1-es pletykákat.

„Tisztázni szeretném, hogy most azért vagyunk itt, hogy a NASCAR-ról beszéljünk. Mi erre a kategóriára koncentrálunk. Az is igaz, hogy sok spekuláció kering most körülöttünk, de mi ezt most egyáltalán nem szeretnénk kommentálni” – mondta röviden Rushbrook.

Válasz tehát egyelőre nincs a Ford részéről, de ettől persze még könnyen lehet, hogy valóban érdeklődnek az F1-es visszatérés iránt, egyelőre azonban még korai lenne eldönteni, hogy végül lesz-e ebből bármi is.