ERŐSEN AJÁNLOTT

Verstappen nevetségesen könnyű előzése Norris ellen
hero image
Twitter/Formula-1
774 n

„A Forma-1-nek van szüksége Monacóra, vagy Monacónak van szüksége a Forma-1-re?“

Továbbra is kérdéses az ikonikus Monacói Nagydíj jövője a Forma-1 versenynaptárában, így még az is elképzelhető, hogy idén láttunk utoljára futamot a hercegségben. A probléma elsősorban nem a pályával van.

A monacói nagydíj szervezőinek egyelőre nincs élő szerződésük 2023-tól a Forma-1-el, és Stefano Domenicali, a száguldó cirkusz vezérigazgatója korábban többször is megpendítette, hogy hamarosan klasszikus versenypályák is kikerülhetnek a versenynaptárból.

Bár a tárgyalások zajlanak a folytatásról a felek között, a megállapodás nehézkesnek tűnik, mert egyelőre nagyon távol állnak az álláspontok. A Forma-1 nagyobb kontrollt szeretne a monte-carlói verseny fölött.

A Monacói Nagydíjnak a naptárban egyedüliként helyi kezekben vannak a közvetítési jogai, az Automobile Club de Monacót és a nagy szponzorokat pedig speciális megállapodás köti a hercegséghez, amivel értelemszerűen profittól esik el a Forma-1.

„Az a kérdés, hogy a Forma-1-nek van szüksége Monacóra, vagy Monacónak van szüksége a Forma-1-re?“ - vélekedik a Sky Sports kommentátora, David Croft.

Az újságíró szerint leginkább ezt a kérdést kell körbejárnia a vezetőknek, de véleménye szerint a miniállamnak még mindig nagyobb szüksége van a száguldó cirkuszra, hiszen ez a hétvége mindig extra bevételt jelent a helyiek számára.

Croft szerint éppen emiatt az F1-nek el kell gondolkoznia azon, hogy érdemes-e egyáltalán visszatérnie a helyszínre, különösen azok után, hogy jövőre már Las Vegas is a versenynaptár része lesz Miami mellett, amelyek hasonló körítéssel rendelkeznek.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL