hero image
Twitter/Formula-1

„A Forma-1-nek van szüksége Monacóra, vagy Monacónak van szüksége a Forma-1-re?“

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/30 12:11
Továbbra is kérdéses az ikonikus Monacói Nagydíj jövője a Forma-1 versenynaptárában, így még az is elképzelhető, hogy idén láttunk utoljára futamot a hercegségben. A probléma elsősorban nem a pályával van.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A monacói nagydíj szervezőinek egyelőre nincs élő szerződésük 2023-tól a Forma-1-el, és Stefano Domenicali, a száguldó cirkusz vezérigazgatója korábban többször is megpendítette, hogy hamarosan klasszikus versenypályák is kikerülhetnek a versenynaptárból.

Bár a tárgyalások zajlanak a folytatásról a felek között, a megállapodás nehézkesnek tűnik, mert egyelőre nagyon távol állnak az álláspontok. A Forma-1 nagyobb kontrollt szeretne a monte-carlói verseny fölött.

A Monacói Nagydíjnak a naptárban egyedüliként helyi kezekben vannak a közvetítési jogai, az Automobile Club de Monacót és a nagy szponzorokat pedig speciális megállapodás köti a hercegséghez, amivel értelemszerűen profittól esik el a Forma-1.

„Az a kérdés, hogy a Forma-1-nek van szüksége Monacóra, vagy Monacónak van szüksége a Forma-1-re?“ - vélekedik a Sky Sports kommentátora, David Croft.

Az újságíró szerint leginkább ezt a kérdést kell körbejárnia a vezetőknek, de véleménye szerint a miniállamnak még mindig nagyobb szüksége van a száguldó cirkuszra, hiszen ez a hétvége mindig extra bevételt jelent a helyiek számára.

Croft szerint éppen emiatt az F1-nek el kell gondolkoznia azon, hogy érdemes-e egyáltalán visszatérnie a helyszínre, különösen azok után, hogy jövőre már Las Vegas is a versenynaptár része lesz Miami mellett, amelyek hasonló körítéssel rendelkeznek.