Sokan abban a pillanatban azt gondolták, hogy a lehető legrosszabb következett be, de szerencsére nem így történt.

A Forma-1-ben egykor egy ártatlannak tűnő baleset is tudott halállal járni, mert egész egyszerűen nem volt kellően biztonságos a kategória. Sokáig minden kezdetleges volt, manapság ilyen autókkal már biztosan nem versenyeznének.

Akkoriban azonban azok tűntek biztonságosnak, és ez nem kevés ember életébe került. Sok kiváló tehetség, bajnok és fiatal reménység vesztette életét ideje korán, köztük nézőkkel pályabírókkal, akikről szintén nem szabad megfeledkezni. Minden egyes ilyen halálos balesetből tanulnia kellett a Forma-1-nek.

Így is tették, és az FIA rengeteg pénzt, időt, forrásokat fordít arra, hogy még biztonságosabb legyen az F1. A Halo is életeket mentette meg az évek során, és noha eleinte sokan felháborodtak miatta, már hálásak, és minden versenyző beismerte, ez volt a helyes döntés.

2010-ben még nem volt Halo, és Mark Webber kis híján életét vesztette egy horrorisztikus bukásban Valenciában. Döbbenetes volt látni, ahogyan a Red Bull ausztrál versenyzője a magasba emelkedik, majd becsapódik. Az a pár másodperc örökké valóságnak tűnt, kisebb csoda, hogy Webber élve megúszta mindezt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL