hero image

A Haas 2022-ben már eredményeket érhet el Steiner szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/02/17 19:53
Günther Steiner csapatfőnök szerint az egész légkör a csapaton belül pozitívabb, mint az előző szezonban, mert ezúttal van lehetőség a fejlődésre.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

A Haas a tavalyi szezont gyakorlatilag feladta, mivel két újoncot indított Mick Schumacher és Nyikita Mazepin személyében, azzal a céllal, hogy tapasztalatot szerezzenek a Forma–1-ben, miközben a csapat minden fejlesztési erőforrását a 2022-es projektjébe fekteti.

Bár Steiner elismeri, hogy az autónak most meg kell mutatnia, hogy megérte a befektetést, azt mondja, hogy a fejlesztési képesség teljesen más forgatókönyvet teremtett a csapat számára idén. „Mindig van nyomás, bárhol is vagyunk. Idén nem fogjuk megnyerni a világbajnokságot, így van nyomás, mert nem mi vagyunk az első számúak" - mondta Steiner a RACER-nek. 

„Ez egy olyan nyomás, amin ténylegesen tudsz dolgozni és tenni valamit ellene, míg tavaly a nyomás az volt, hogy mindenki nyugodt maradjon, és hogy boldoguljunk. Tavaly annyira rosszak voltunk - és milliószor elmagyaráztuk, miért voltunk ilyen rosszak -, most pedig meg kell mutatnunk, hogy valójában nem vagyunk ilyen rosszak, szóval van nyomás, hogy ezt teljesítsük.“

„Tavaly tudtuk, hogy nem fogunk semmit sem fejleszteni. Idén, ha elmegyünk Spanyolországba, és nem vagyunk teljesen elégedettek, de tudjuk, hogy van esélyünk javulni. Valóban dolgozol valamin, hogy jobbá tedd, nem csak taposod a vizet."

Steiner azt mondja, egyértelmű változást vett észre a Haasnál uralkodó légkörben, hiszen egy olyan projekt kiindulópontját készülnek látni, amely sokkal több lehetőséget kínál, mint 2021.

„Mintha teljesen más lenne a forgatókönyv, mint tavaly. A tavalyi év arról szólt, hogy hogyan tudunk boldogulni. Elmentünk a tesztre, próbáltunk hinni a csodában, de tudod, hogy a csoda nem fog bekövetkezni, és most már alapvetően a saját kezünkben van a dolog.“

„Jó munkát kell végeznünk, csak olyan dolgokat kell menedzselni, amelyek valóban előre visznek, míg tavaly csak azért tettünk dolgokat, hogy túléljünk. Ez egy kicsit olyan, mint a koronavírus, tudod? Rengeteg munkát végzünk csak azért, hogy boldoguljunk, de egy normális évben mindig haladunk egy céggel vagy bármivel.“

„Teljesen látom ezt a csapaton, mert mindenki látja, hogy most van lehetőség, míg tavaly nem volt. A lehetőség az volt, hogy elmenjünk egy versenyre, most pedig az, hogy eredményeket érjünk el“ - zárta a csapatfőnök.