hero image

A Haas ebben a tekintetben minden istállót megelőzött 2023-ra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

FORMA-1

Szimulátor a magángépen? Verstappen reagált

FORMA-1

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

Motorsport.hu
2022/12/12 17:59
A Haas csapata a mai napon közösségi oldalain adta hírül, hogy a 2023-as masinájuk karosszériája és orrkúpja is átment az FIA kötelező töréstesztjén.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Már jó ideje javában zajlik a jövő évi masinák fejlesztése az istállók gyáraiban, és egy új autó megszületésének egyik legfontosabb állomását a töréstesztek jelentik, hiszen anélkül nem gurulhatna pályára.

Mivel a karosszéria és az orrkúp is alapvető eleme az autónak, emellett pedig a pilóták védelmében is hatalmas szerepet játszanak, így az alakulatok szeretik minél hamarabb letudni a teszteket, hogy utána már nyugodtan dolgozhassanak tovább.

Általában azonban az ünnepek környékén vagy januárban szoktak érkezni az első hírek arról, hogy egy-egy csapat átment az FIA töréstesztjein. A Haas viszont már most megtette mindezt, ami mindenképpen biztató hír számukra, még ha ez nem is árul el semmit az autójuk versenyképességéről.

Amit viszont ők maguk árultak el, az a 2023-as versenygépük neve, még ha nem is kell óriási meglepetésre számítani, hiszen az a VF-23-as elnevezést kapta, így az amerikai istálló továbbviszi az utóbbi évek bevett gyakorlatát ezen a téren.

A töréstesztek abszolválása és a karosszéria homologizálása viszont mindenképpen örömteli hír, és reménykedhetünk abban, hogy a Haas jövőre akár még feljebb tud majd lépni a mezőnyben, miután idén elmozdultak annak legvégéről, és egészen a nyolcadik helyig jöttek előre.