hero image

A Haas nem sieti el 2022-es autója fejlesztését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/28 19:56
Az amerikaiak csapatvezetője, Günther Steiner kifejtette, hogy a Haas nem siet idei autójának fejlesztésével, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne érkeznének majd újdonságok a közeljövőben.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A nagyon rosszul sikerült 2021-es idényt követően a Haas istállója eddig erősen kezdte 2022-t, hiszen az eddig lement négy versenyből háromszor tudtak a pontzónában végezni.

Az idei új szabálycsomagnak köszönhetően talán minden eddiginél komolyabb hangsúly kerül a fejlesztési versenyre, hiszen még senki sem ismeri teljesen a mostani konstrukciókat, így fontos lesz, hogy a hosszú szezon alatt ki hogyan lesz képes előrelépni autójával.

Steiner viszont elmondta, hogy csapata nem sieti el a fejlesztések felpakolását, mivel ők inkább nagyobb lépésekben szeretnének haladni ahelyett, hogy folyamatosan aprókat lépegetnének előre.

„Látnunk kell, mit kell csinálnunk, látnunk kell, hol tartunk valójában. Egyáltalán nem sietős, hogy feltegyünk valami varázslatot az autóra vagy ilyeneket. Biztosítani akarom, hogy ha felkerül rá valami, akkor látni is lehessen a különbséget.”

„Máskülönben csak magaddal tolsz ki, mert azt mondod, hogy legközelebb majd jön egy kis elem ide, egy másik oda. Mi viszont inkább dolgozunk, összeállítjuk a csomagot, elkezdjük szimulálni, és miután a számok jónak tűnnek, megkezdjük a gyártást. Ennyire egyszerű” – magyarázta Steiner a fejlesztési filozófiájuk kapcsán.

Amikor rákérdeztek, hogy mennyi időbe telik az új alkatrészek legyártása, ő így felelt: „Ez attól függ, milyen alkatrészekről beszélünk. Ha mondjuk egy teljes hátsó szárnyat cserélsz, az több időbe telik, mint mondjuk egy fékhűtő.”

„Nem tudom tehát pontosan megmondani, de olyan négy és hat hét között lehet a fejlesztések elkészítése.” Ez tehát azt jelenti, hogy minden F1-es istálló már jó előre megtervezi a módosításait, és jelen pillanatban nemcsak a közvetlen, de már a nyáron bevetni kívánt új elemekre is odafigyelnek a csapatok.