hero image

A Haasnak nemcsak a technika ördöge az ellensége, hanem saját maga is

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/07/01 19:56
Günther Steiner úgy véli, csapatának fel kell javulnia a futamok napján és le kell küzdenie önbizalomhiányát, mert a rossz stratégiai döntések legalább annyira ártalmasak, mint a technikai meghibásodások.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

A Haasnak jól jöttek a 2022-es szabályváltozások a Forma-1-ben, mert úgy tűnik, jóval versenyképesebb az idei konstrukciójuk, mint a korábbi években. A futamokból ugyanakkor mégsem sikerül kihozniuk a maximumot, többször is fontos pontokat buktak el, holott Kevin Magnussen és Mick Schumacher kifejezetten kedvező rajtpozícióból indulhatott.

Ennek eredményeként csupán a Williamst előzik meg a konstruktőrök pontversenyében és mindössze 15 egység áll a nevük mellett, Günther Steiner pedig úgy véli, ez az önbizalom hiányából fakad.

"Mindig van mit jobban csinálni. Nem arról van szó, hogy nem vagyunk tisztában a stratégiával, és nem tudjuk, mit kell tennünk, de néha hezitálunk a döntések meghozatalakor és kissé bizonytalanok vagyunk. Márpedig minél több hibát követsz el, annál bizonytalanabbá válsz" - mondta a Haas csapatfőnöke a Motorsport.com-nak.

Steiner hozzátette, nemcsak a stratégiai baklövések, hanem a megbízhatóság is akadályozza a csapat fejlődését. "Ami az erőforrás megbízhatóságát illeti, a Ferrari dolgozik rajta. Úgy értem, ők sem elégedettek azzal, ami történik és nyilvánvalóan egy csónakban evezünk" - magyarázta Steiner.

"Mindig van valami, ami ellenünk szól, mindenki látja, hogy legalább 10-15 ponttal előrébb kellene járnunk, de mégsincs így. A sportban persze nincsen ha, az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy fenntartod a jó hangulatot és bizakodsz" - tette hozzá a csapatfőnök.

"Két olyan év után, mint amelyeket magunk mögött tudhatunk, természetesen van némi önbizalomhiányunk. Nem akarunk rosszul cselekedni és ez néha megakadályoz abban, hogy a helyes döntéseket hozzuk" - ismerte el Steiner.