hero image

A hamis kikötő sem mentette meg a veszteségtől a Miami Nagydíjat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/13 12:45
Veszteséggel zárt a Forma-1-ben debütáló Miami Nagydíj – erről az ügyvezető Tom Garfinkel nyilatkozott, hozzátéve, hogy a csapatok és az F1 nagyon pozitív visszajelzéseket biztosítottak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Múlt hétvégén rendezték a Miami Nagydíjat, ami a show szempontjából kiemelkedő volt, a futam izgalmai viszont hagyták némi kívánnivalót maguk után. Az első miami verseny után az ügyvezető Tom Garfinkel elmondta, hogy veszteséges lett a futam:

„Ha hat hónappal ezelőtt kérdeztél volna meg, akkor a bevétel alakulásából kiindulva azt mondtam volna, hogy nyereségünk lesz. Azonban a költségek miatt nem zárunk profittal idén” – mondta.

Garfinkel kiemelte, hogy próbálták megfelelően reprezentálni a Forma-1-et, megemlítette, hogy bővíteni fogják a nézőtér kapacitását 87.500-ról legalább 100 ezerre, majd így folytatta:

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy nagyszerű eseményt szervezzünk meg, viszont a költségek a vártnál nagyobbak lettek. De ez amiatt volt, mert minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy fejlesszük az F1 brandjét, és hogy megfelelően reprezentáljuk az eseményünkkel a sportot.”

„Sokat tanulhatunk az idei évből, és jobban is fogjuk intézni a dolgokat. De vannak olyan dolgok is, amelyek kifejezetten jól alakultak. A csapatok, a versenyzők, a Forma-1 és az FIA visszajelzései is nagyon pozitívak voltak” – fogalmazott a Sky Germanynek.