hero image
Frederic Le Floc'h / DPPI

A hibák ellenére is számolni kell a Ferrarival volt pilótájuk szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Ma 23 éve meglepte a Forma-1-et Michael Schumacher öccse

Motorsport.hu
2022/11/16 14:21
A Ferrari utóbbi évtizedeinek legsikeresebb Forma-1-es éveit Michael Schumacher mellett átélő Rubens Barrichello szerint a stratégiai hibáik ellenére is "visszatért" a Ferrari a bajnoki cím várományosai közé.

A Forma-1-ről Brazíliában szinte mindenkinek Ayrton Senna neve ugrik be, de több ottani versenyző is ért el sikereket az ő halála óta a sorozatban, például Felipe Massa, aki 2008-ban egy hajszállal maradt le a világbajnoki címről, de Rubens Barrichello is sok győzelemnek örülhetett a Ferrarinál.

Barrichellót a Ferrari meg is hívta a hétvégi Brazil Nagydíjra, ahol a Sky Sport adásába is behívták beszélgetni, például arról, hogy mit gondol a maranellói csapat sorozatos stratégiai baklövéseiről. a volt pilóta azonban inkább másra hívta fel a figyelmet: „Szerintem, ami igazán fontos, az az, hogy a Ferrari visszatért.”

„Látnunk kell, hogy mindennek ellenére, ami idén velük történt, egy nyertes, gyors autójuk van, ami nélkül még ennyire sem mennének. Lehetne, hogy csak néha nyernek egyszer-egyszer, de nem, ez az autó nagyon erős, és remélem, az is marad. Az idei év fontos tanulsága kiértékelni ezeket a hibákat és emlékezni arra, hogy a győzelmeket és a vereségeket is együtt érik el.”

„Rájönni, mik a hibák, és hogyan lehet elkerülni őket, ez most a legfontosabb. Az én csapataimban ez nem ment jól, minden részleg magában dolgozott, a csapat többi részétől elszigetelten. A Ferrari azonban ma is jól működik és idővel még ennél is harmonikusabbak lesznek.”

Barrichello beszélt fiai karrierjéről is, amellett, hogy mikor láthatunk újra brazil versenyzőt a Forma-1-ben: „Edoardo jövőre a Formula 3-ba kerülhet, de ehhez még szponzorokat keresünk. Fernando az olasz F4-ben versenyez, én pedig a go-kart világában tevékenykedek.”