hero image

A Honda F1-es főnökét meglepte, hogy ekkora a Red Bull előnye

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/08/08 13:23
A Honda elégedett a Red Bull eddigi 2022-es teljesítményével, miközben azért realisták azzal kapcsolatban, hogy miért is olyan nagy az előnyük a Ferrarival szemben.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Honda F1-es főnöke, Jaszuaki Aszaki elismerte, hogy a Red Bull előnye a Ferrarival szemben a konstruktőri pontversenyben egyfajta meglepetésként érte őt. A Milton Keynes-i alakulat ugyanis már 97 ponttal vezet a vörösök előtt, miközben Max Verstappen előnye már 80 egység az egyéni tabellán.

A bikások sikereihez persze a Honda továbbra is hozzájárul, hiába vonultak ki hivatalosan a sorozatból a tavalyi esztendő végén, hiszen az erőforrásokat még mindig ők építik és készítik fel, a két fél együttműködése pedig egészen 2025 végéig folytatódni fog, jelentették be nemrég.

Aszaki ennek megfelelően továbbra is szorosan követi a sportágat, és elismerte, hogy az idény bizonyos aspektusai meglepték őt. Az egyik ilyen például az, hogy szenvedni látja a Mercedest, akik az utóbbi nyolc évben szinte mindent megnyertek.

„Számomra komoly meglepetés volt, hogy a Mercedes nem tudta egyből megmutatni, mi rejlik benne. Számítottam arra is, hogy a Ferrari erős lesz, de arra már nem, hogy végül a Red Bull fő ellenfelei ők lesznek” – nyilatkozta a japán a Motorsport.com-nak.

Miközben a Ferrari és a Red Bull eleinte még oda-vissza előzgette egymást, és felváltva tudták szállítani a futamgyőzelmeket, azóta a Scuderia jelentősen visszaesett, köszönhetően a sok megbízhatósági gondnak, stratégiai mellényúlásnak, illetve vezetői hibának.

Aszaki természetesen örül, hogy a Red Bull ennyire kiegyensúlyozott tud lenni, de azért felhívta arra a figyelmet, hogy a Ferrarival szembeni előnyük nem feltétlenül a valós képest tükrözi. „A Red Bull jelenleg kevesebb hibát vét.”

„A két istálló közötti pontkülönbség nagyobb, mint a valós erőnk. Most olyan helyzetben vagyunk, hogy mindkét bajnokságért harcolunk, szóval továbbra is ezt fogjuk tenni. Az év elején még voltak gondjaink, de már megoldottuk őket. Szerintem ezért is állunk most úgy, ahogy.”