Koji Watanabe rendkívül sajnálja, hogy a munkakapcsolatuk meg fog szakadni Max Verstappennel, akivel elképesztő sikereket értek el. A szakember szerint a holland az első számú pilóta a Forma-1-ben.

A 2026-os szabályváltoztatásoknak köszönhetően izgalmas időszak vár a Forma-1-re, minek után jelentős változások lesznek a jelenlegi felállásokban. A Red Bull példának okáért saját motorral fog nekivágni annak az idénynek, így pedig a Honda megszakít minden kapcsolatot a bikásokkal, amit főleg Verstappen miatt sajnálnak.

„Nagyon jó a kapcsolatunk Maxszel” – jelentette ki a HRC főnöke, Koji Watanabe. „A Honda dolgozói szeretik Maxot. Büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhatunk Maxszel, és hiányozni fog a jövőben” – tette hozzá a szakember az elválásra utalva.

Mint ismert, a Honda a 2026-os szezontól az Aston Martin oldalán fog feltűnni, ahol ráadásul azzal a Fernando Alonsóval fognak együtt dolgozni, aki a mclarenes időszakában már eltöltött néhány évet a japán gyártóval.

A Honda sajnálja, hogy a jelenlegi legjobb Forma-1-es pilóta már nem az ő erőforrásukkal hajtott autót fog terelgetni, annak azonban nagyon örül Watanabe, hogy ilyen meghatározó sikereket értek el együtt.

„Természetesen rendkívül fontos (Verstappen). Jelenleg ő az első számú pilóta a Forma-1-ben” – zárta le a gondolatait a holland klasszisról Watanabe, aki azonban annak is örül, hogy a másik világbajnokkal újra együtt dolgozhat.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL