Masashi Yamamoto úgy véli, a Ferrari erősnek tűnik az Osztrák Nagydíj után, a Honda korábbi igazgatója szerint azonban a Red Bull Racing összességében jobban áll. Yamamoto nem gondolja, hogy a labda most az olaszok térfelén pattogna.

Yamamoto részt vett az Osztrák Nagydíjon, hogy élőben nézze a Red Bull futamát. Az év elején távozott a Hondától, és most független tanácsadóként dolgozik a Red Bullnak. Yamamoto szerint Max Verstappen nagyszerű munkát végzett vasárnap, beleértve a futam leggyorsabb körét is. Kemény verseny volt a csapat számára, mivel Verstappen extrém gumikopástól szenvedett.

A Ferrari ezért sokkal gyorsabbnak tűnt vasárnap, mint a Red Bull, Yamamoto szerint mégis Verstappen csapatának van jobb autója. „Igaz, hogy a Ferrari erős, de Carlos Sainz felrobbant motorját elnézve úgy gondolom, hogy a HRC [Honda Racing Corporation] és a Red Bull Powertrains motorja jobb az általános teljesítményt tekintve, beleértve a megbízhatóságot is" - mondta az AS-Webnek.

Néhány rajongó és szakértő úgy véli, hogy a Ferrari és Leclerc megfordította a kockát, és mostantól újra harcban lesz a bajnoki címért, de Yamamoto nem ért egyet. „Nem hiszem, hogy fordult a kocka" - mondja.

A Honda a héten elárulta, hogy a Forma-1 ajtaja nem zárult be a számukra és van esély a visszatérésükre. A motorszállító 2021 után távozott a sportágból, de idén segített a Red Bullnak a Red Bull Powertrains fejlesztésében. A szezon elején a csapat megbízhatósági problémákkal küzdött, de most a Ferrari motorjával vannak gondok.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL