hero image

A Honda szerint még mindig nem fordult a kocka a Ferrari javára

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/07/15 13:24
Masashi Yamamoto úgy véli, a Ferrari erősnek tűnik az Osztrák Nagydíj után, a Honda korábbi igazgatója szerint azonban a Red Bull Racing összességében jobban áll. Yamamoto nem gondolja, hogy a labda most az olaszok térfelén pattogna.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Yamamoto részt vett az Osztrák Nagydíjon, hogy élőben nézze a Red Bull futamát. Az év elején távozott a Hondától, és most független tanácsadóként dolgozik a Red Bullnak. Yamamoto szerint Max Verstappen nagyszerű munkát végzett vasárnap, beleértve a futam leggyorsabb körét is. Kemény verseny volt a csapat számára, mivel Verstappen extrém gumikopástól szenvedett.

A Ferrari ezért sokkal gyorsabbnak tűnt vasárnap, mint a Red Bull, Yamamoto szerint mégis Verstappen csapatának van jobb autója. „Igaz, hogy a Ferrari erős, de Carlos Sainz felrobbant motorját elnézve úgy gondolom, hogy a HRC [Honda Racing Corporation] és a Red Bull Powertrains motorja jobb az általános teljesítményt tekintve, beleértve a megbízhatóságot is" - mondta az AS-Webnek.

Néhány rajongó és szakértő úgy véli, hogy a Ferrari és Leclerc megfordította a kockát, és mostantól újra harcban lesz a bajnoki címért, de Yamamoto nem ért egyet. „Nem hiszem, hogy fordult a kocka" - mondja.

A Honda a héten elárulta, hogy a Forma-1 ajtaja nem zárult be a számukra és van esély a visszatérésükre. A motorszállító 2021 után távozott a sportágból, de idén segített a Red Bullnak a Red Bull Powertrains fejlesztésében. A szezon elején a csapat megbízhatósági problémákkal küzdött, de most a Ferrari motorjával vannak gondok.