hero image

A Honda tett egy újabb lépést az F1-es visszatérés felé

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2022/12/12 19:59
Miközben a Honda hivatalosan a 2021-es szezon végeztével elhagyta a királykategóriát, a motorgyártó továbbra is szorosan együttműködik a Red Bull-lal. A vállalat most pedig tett egy olyan lépést, amely már a jövőbeli visszatérésüket vetítheti előre.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A Honda ugyan tavaly elhagyta a sportágat, de később ennek ellenére is szorosabbra fűzték a Red Bull-lal való közös munkát, hiszen a felek megegyeztek abban, hogy a japánok egészen a mostani motorgeneráció végéig, vagyis 2025-ig segíteni fogják a bikásokat.

Eközben viszont a Red Bull már felállította és beüzemelte saját motorgyártó részlegét, ahol idővel akár önállóan is készíthetnének F1-es erőforrásokat. Az eredeti tervek viszont arról szóltak, hogy a Porsche 2026-tól belépne a sorozatba Christian Hornerék oldalán.

Végül azonban a megállapodás nem jött létre, mert a Red Bull túlságosan is féltette önállóságát, melyet a Porsche érkezésével valószínűleg részben fel kellett volna adniuk. Ezen hírek után azonban szárnyra kapott, hogy a Honda is fontolgatja a visszatérést, mivel a 2026-os új motorformula egészen elnyerte a tetszésüket.

Most pedig az Autosport információi szerint a Honda Racing elnöke, Kodzsi Watanabe egy eseményen megerősítette, hogy jelezték az FIA felé, hogy ők is érdeklődnek a 2026-os szabályok iránt motorgyártóként. Erre november közepéig volt lehetősége mindenkinek.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy a japánok biztosan újra komolyabb szerepet vállalnak majd a királykategóriában, de lehetővé teszi számukra, hogy részt vegyenek a témával kapcsolatos megbeszéléseken.

Bizonyos szempontból egyébként logikus is lenne, ha a Red Bull oldalán újra teljes értékű gyári beszállítóként tevékenykednének, hiszen a két fél együttműködése igencsak gyümölcsöző volt az utóbbi két évben, és a 2026-os szabályok is olyan irányba mennek, amely papíron megfelelhet a Honda elképzeléseinek.