hero image
dppi

A Japán Nagydíj rajtrácsa Verstappen időmérős sikerét követően

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2023/09/23 13:51
Valószínűleg Max Verstappen nem ad sok esélyt az ellenfeleknek vasárnap, de még így is egy nagyon jó futam várhat ránk.

A Japán Nagydíj eddig Verstappenről szól, így enyhe túlzással visszaállt a rend, vagy jobban mondva, a trend. Szingapúrban volt egy kisebb kisiklása a Red Bullnak, de Suzukában újra pokolian gyors az autó.

Verstappen különösen, mert még csak nyomást sem tudtak rá helyezni. Talán egy kis plusz motiváció is volt benne a szingapúri futamon történtek miatt, viszont így is messze gyorsabb volt, mint bárki.

Pérez számára megint kellemetlen a helyzet, mert noha ugyanabban az autóban ül, mint a kétszeres világbajnok holland, csak az ötödik helyről fog rajtolni. Ez pedig nem azt vetíti előre, hogy van esélye a győzelemre.

Sőt, a dobogós is nehéz lesz megszereznie a McLarenek jó tempója miatt, akik a második és a harmadik helyről fognak indulni Piastri-Norris sorrendben. Őket követi Leclerc a Ferrarival, majd jön Pérez és Sainz.

A Mercedesnek nem osztottak lapot az időmérőn, a hetedik és nyolcadik rajtkocka nem túl erős tőlük. Hamilton viszont előrébb van, mint Russell, ami újabb nyomást helyezhet a Szingapúrban nagyot hibázott csapattársára.