hero image
dppi

A Japán Nagydíj rajtrácsa Verstappen időmérős sikerét követően

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2023/09/23 13:51
Valószínűleg Max Verstappen nem ad sok esélyt az ellenfeleknek vasárnap, de még így is egy nagyon jó futam várhat ránk.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Japán Nagydíj eddig Verstappenről szól, így enyhe túlzással visszaállt a rend, vagy jobban mondva, a trend. Szingapúrban volt egy kisebb kisiklása a Red Bullnak, de Suzukában újra pokolian gyors az autó.

Verstappen különösen, mert még csak nyomást sem tudtak rá helyezni. Talán egy kis plusz motiváció is volt benne a szingapúri futamon történtek miatt, viszont így is messze gyorsabb volt, mint bárki.

Pérez számára megint kellemetlen a helyzet, mert noha ugyanabban az autóban ül, mint a kétszeres világbajnok holland, csak az ötödik helyről fog rajtolni. Ez pedig nem azt vetíti előre, hogy van esélye a győzelemre.

Sőt, a dobogós is nehéz lesz megszereznie a McLarenek jó tempója miatt, akik a második és a harmadik helyről fognak indulni Piastri-Norris sorrendben. Őket követi Leclerc a Ferrarival, majd jön Pérez és Sainz.

A Mercedesnek nem osztottak lapot az időmérőn, a hetedik és nyolcadik rajtkocka nem túl erős tőlük. Hamilton viszont előrébb van, mint Russell, ami újabb nyomást helyezhet a Szingapúrban nagyot hibázott csapattársára.